Golf VII GTD - by WuBu
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 7 - 1.4 TSI 112PS - 2013 by Ryszard
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 7 - 1.4 TSI 112PS - 2013 by Ryszard
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Golf 7 GTI
Rok produkcji: np. 2013
Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + ACC + Sign Assist + zawieszenie DCC
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. Discovery Media
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Kamil96
- Sympatyk
- Auto: VW Scirocco R
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Dolny Śląsk
Re: Golf VII GTD - by WuBu
Zaaaazdro 
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
Nie ukrywam żeśmy się trochę przy tym narobili a i stres był bo dość długo nie dawało się uzyskać widoku mapy na zegarach. Ale jak widać koniec końców wszystko się udało.
[...]
[...]
- WuBu
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VII GTD
- Engine: CUNA 184 KM TDi
- Localization: Warszawa
pab567 pisze:Nie ukrywam żeśmy się trochę przy tym narobili a i stres był bo dość długo nie dawało się uzyskać widoku mapy na zegarach. Ale jak widać koniec końców wszystko się udało.
... no i nie wspomnę Pawle, o innym stresie wywołanym padającą baterią w lapku... i przepisaniem rzeczywistego przebiegu...![]()
Ale jest ok.
-- 25 kwie 2020, 08:02 --greg2 pisze:i jak wrazenia po przesiadce na lcd?
Hej... póki co jeszcze pracuje nad spersonalizowaniem różnych ukrytych ustawień, które byłyby jedyne i wstrzeliły się w moje gusta, a których jest baaaardzo dużo. Ale na obecny stan, przepaść jest i w mojej ocenie na duży plus. Pierwsze wrażenia i dłuższa jazda były na WOW !!!!
Ostatnio zmieniony 10 maja 2020, 23:35 przez WuBu, łącznie zmieniany 1 raz.
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
No szacun . Nie ma biedy w kryzysie.
A pamiętasz jak mówiłeś że AID byś nie chciał i specjalnie szukałeś fury bez tego żeby był smaczek GTD.
Jeździłem trochę z AIDem i nie ma o czym gadać w przypadku zwykłych budzików a jeżeli ma się jeszcze tyle asystentów to pewnie frajda jest wielka.
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
A pamiętasz jak mówiłeś że AID byś nie chciał i specjalnie szukałeś fury bez tego żeby był smaczek GTD.
Jeździłem trochę z AIDem i nie ma o czym gadać w przypadku zwykłych budzików a jeżeli ma się jeszcze tyle asystentów to pewnie frajda jest wielka.
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Bardzo fajny mod. Zmiana na wielki plus.
Też muszę nad tym pomyśleć.
Kolega też ma w GTD z 2018 roku i zawsze jak jestem u niego to nie mogę się napatrzeć.
Też muszę nad tym pomyśleć.
Kolega też ma w GTD z 2018 roku i zawsze jak jestem u niego to nie mogę się napatrzeć.
Dobry mod. Nie było problemu z aktywacją Sport HMI monitoring performance?WuBu pisze:
Przy okazji aktywny Sport HMI monitoring performance na Discovery Pro
- mr-fix
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK7
- Engine: 2.0TDI CRLB
- Localization: Śląsk
Witam,
coraz bardziej jestem nastawiony na przeróbkę mojej klapy bagażnika na elektryczną.
Podrzucam dla inspiracji mockup, który powstał przy okazji uruchamiania martwych przycisków konsoli centralnej. Może będziesz chciał przerobić sterownia klapą z kabiny w to miejsce.
coraz bardziej jestem nastawiony na przeróbkę mojej klapy bagażnika na elektryczną.
Podrzucam dla inspiracji mockup, który powstał przy okazji uruchamiania martwych przycisków konsoli centralnej. Może będziesz chciał przerobić sterownia klapą z kabiny w to miejsce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- WuBu
- Stały Bywalec
mr-fix pisze:Witam,
Witaj Mateuszu...
Fajny pomysł z tym piktogramem i przyciskiem w konsoli... Dziękuje Ci za propozycje.
Ja jednak rezerwuje ten wolny przycisk do podłączenia pilota do otwierania bramy. Będzie bardziej i więcej wykorzystany w moim przypadku. A na jednym pilocie mam otwieranie dwóch bram i szlabanu. No chyba, że uda mi się kupić w dobrych pieniądzach w podsufitkę, to wtedy poproszę.
- WuBu
- Stały Bywalec
... a wszystko zaczęło się od małego kamyczka, który spod kół tira w pewne deszczowe popołudnie zrobił mi 2,5 centymetrową "gwiazdkę" na przedniej szybie...
i nawet skłonny byłem to wypełnić żywicą w Nord Glass, ale okazało się, ze szyba jest uszkodzona jeszcze w innym miejscu i nadaje się do wymiany. Bo wpuszczenie kleju pod ciśnieniem tak osłabionej szyby po prostu ją uszkodzi, a nie naprawi. A że w Auto-Casco mam pakiet ubezpieczenie szyby i ochronę zniżek - zadzwoniłem do firmy, dopytałem, upewniłem się i ostatecznie skorzystałem z ubezpieczenia, które w całości pokryło wymianę szyby w ASO na podstawie przedstawionego kosztorysu i faktury.
Zrodził się zatem pomysł do wymiany szyby na poliftową z zachowaniem wszystkich parametrów i właściwości obecnej szyby... łącznie z taka samą jej wartością / dziękuje Panu Dariuszowi /
, bo od dawna dojrzewałem do tego, żeby wymienić kamerkę 5Q0... na 3Q0.. i przenieść radar 3QF... do znaczka, żeby potem odblokować i uczynić pre-aktywny tempomat ACC analizujący dane z systemu nawigacji. Po prostu ustawiasz prędkość, a system pilnuje, żebyś jej nie przekroczył i zachowuje bezpieczny odstęp do poprzedzającego samochodu. Analizuje również ograniczenia szybkości i sam dostosowuje prędkość przed przeszkodami. Również do czytanych znaków i zakrętów z nawigacji.
Tak więc od jakiegoś czasu zacząłem przygotowywać części, rozmawiać z "fachowcami" w tej dziedzinie / dziękuje Piotrze z cenne uwagi i wsparcie
/ i tak oto projekt został zakończony. Wszystko pięknie działa, a pACC jest w znaczku.
W międzyczasie wypadła krótka misja w Gdańsku i przypadkowo znalazłem zderzak w kolorze, nowy i nigdy nie zakładany kompletny z polifta do GTD... żal byłoby nie skorzystać za bardzo atrakcyjną kwotę
Wkrótce finalizuję także tył samochodu...
Zrodził się zatem pomysł do wymiany szyby na poliftową z zachowaniem wszystkich parametrów i właściwości obecnej szyby... łącznie z taka samą jej wartością / dziękuje Panu Dariuszowi /
, bo od dawna dojrzewałem do tego, żeby wymienić kamerkę 5Q0... na 3Q0.. i przenieść radar 3QF... do znaczka, żeby potem odblokować i uczynić pre-aktywny tempomat ACC analizujący dane z systemu nawigacji. Po prostu ustawiasz prędkość, a system pilnuje, żebyś jej nie przekroczył i zachowuje bezpieczny odstęp do poprzedzającego samochodu. Analizuje również ograniczenia szybkości i sam dostosowuje prędkość przed przeszkodami. Również do czytanych znaków i zakrętów z nawigacji.Tak więc od jakiegoś czasu zacząłem przygotowywać części, rozmawiać z "fachowcami" w tej dziedzinie / dziękuje Piotrze z cenne uwagi i wsparcie
/ i tak oto projekt został zakończony. Wszystko pięknie działa, a pACC jest w znaczku.W międzyczasie wypadła krótka misja w Gdańsku i przypadkowo znalazłem zderzak w kolorze, nowy i nigdy nie zakładany kompletny z polifta do GTD... żal byłoby nie skorzystać za bardzo atrakcyjną kwotę
Wkrótce finalizuję także tył samochodu...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2020, 22:12 przez WuBu, łącznie zmieniany 1 raz.
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Jak zawsze,perfekt!!! 

- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
WuBu pisze:znalazłem zderzak w kolorze, nowy i nigdy nie zakładany kompletny z polifta do GTD
A błotników nie musiałeś też wymieniać? Bo wg poniższego, w wersji mk7 FL zmienił się nie tylko kształt zderzaka ale również błotniki i kształt reflektorów w stosunku do przedlifta (może nie dotyczy GTD tylko standardowych wersji
):https://forum.golf6.pl/mk7-oswietlenie/wymiany-bixenonow-na-full-led-t6495.html#p68012
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
amargro pisze:WuBu pisze:znalazłem zderzak w kolorze, nowy i nigdy nie zakładany kompletny z polifta do GTD
A błotników nie musiałeś też wymieniać? Bo wg poniższego, w wersji mk7 FL zmienił się nie tylko kształt zderzaka ale również błotniki i kształt reflektorów w stosunku do przedlifta (może nie dotyczy GTD tylko standardowych wersji):
https://forum.golf6.pl/mk7-oswietlenie/wymiany-bixenonow-na-full-led-t6495.html#p68012
Ale WuBu wymienia tylny zderzak (nie przedni), tylny nie wymaga zmian.
- WuBu
- Stały Bywalec
Hej...
A tak zmieniło sie na wyswietlaczu po podmianie radaru, zdjęciu CP, aktywacji ® i odpowiednim kodowaniu.
Doszły dodatkowe ustawienia jazdy - według znaków i zakrętów.
Inspiracją, była kiedyś przejażdżka Golfem ósmej generacji...
https://www.youtube.com/watch?v=IvWlotm83zI&t=18s
https://www.youtube.com/watch?v=ZW6WfSLBgyk&t=11s

A tak zmieniło sie na wyswietlaczu po podmianie radaru, zdjęciu CP, aktywacji ® i odpowiednim kodowaniu.
Doszły dodatkowe ustawienia jazdy - według znaków i zakrętów.
Inspiracją, była kiedyś przejażdżka Golfem ósmej generacji...
https://www.youtube.com/watch?v=IvWlotm83zI&t=18s
https://www.youtube.com/watch?v=ZW6WfSLBgyk&t=11s
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
Extra!
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Bajka
Co do ustawienia ACC zależnie od znaków to uważaj na to.
Jechałem arteonem i na A1 myślałem że żeby stracę jak nagle pojawił się znak 60 na remontach.
Brawo za mody.
Co do ustawienia ACC zależnie od znaków to uważaj na to.
Jechałem arteonem i na A1 myślałem że żeby stracę jak nagle pojawił się znak 60 na remontach.
Brawo za mody.
- WuBu
- Stały Bywalec
Hejka...
Ostatnim czasem... zmiana zderzaka na poliftowy GTD
A mój poprzedni... jest w stanie idealnym i gotowy do założenia.
Ostatnim czasem... zmiana zderzaka na poliftowy GTD
A mój poprzedni... jest w stanie idealnym i gotowy do założenia.
- karol57
- Stały Bywalec
Super!!!👍😊
wygląda konkretnie, wygląd na duzy + dyfuzor robi mega robotę

- WuBu
- Stały Bywalec
pab567 pisze:Extra!
-- 22 sie 2020, 23:22 --
karol57 pisze:Super!!!👍😊
Dzięki

-- 22 sie 2020, 23:24 --
mtb90 pisze:wygląda konkretnie, wygląd na duzy + dyfuzor robi mega robotę![]()
Dziękuje za miłe słowa...

- Shreq
- Sympatyk
- Auto: Golf 7 Variant
- Engine: 1.4 TSI 150 CZDA
- Localization: Krosno
Ten standardowy zderzak z przedliftowego HB GTD nie pasuje do przedniego. Poliftowy wygląda rewelacyjnie. Całe auto prezentuje się kozacko 💪
- WuBu
- Stały Bywalec
Shreq pisze:Ten standardowy zderzak z przedliftowego HB GTD nie pasuje do przedniego. Poliftowy wygląda rewelacyjnie. Całe auto prezentuje się kozacko 💪
Dzięki za uważne spostrzeżenie... Dla mnie liczą sie detale i właśnie m.inymi dlatego zależało mi na zmianie zderzaka tylnego na poliftowy. Teraz choćby dyfuzor tworzy piękna całościową linie auta zamykająca nadwozie począwszy od spojlera przedniego zderzaka poprzez listwy boczne...
- WuBu
- Stały Bywalec
Jak już wspomniałem... przeniosłem radar ze zderzaka do znaczka VW w atrapie.
Tak wyglądały prace usunięcia radaru ze zderzaka. A ponieważ miałem zdjęty zderzak, postanowiłem od razu wyjąc lampy i wymienić żarniki... zaczynały powoli sie wypalać czego oznaką była już żółto-pomarańczowa poświata. Za to teraz jest idealnie.
Tak wyglądały prace usunięcia radaru ze zderzaka. A ponieważ miałem zdjęty zderzak, postanowiłem od razu wyjąc lampy i wymienić żarniki... zaczynały powoli sie wypalać czego oznaką była już żółto-pomarańczowa poświata. Za to teraz jest idealnie.

- karol57
- Stały Bywalec
Pięknie!!! 

- Shreq
- Sympatyk
- Auto: Golf 7 Variant
- Engine: 1.4 TSI 150 CZDA
- Localization: Krosno
Jak Ci się sprawują te żarniki? Jak świecą porównując do standardowych? Auto mam wyprodukowane w ostatnim kwartale 2016, ale ma już przejechane lekko powyżej 115 tys. km i powiem szczerze, że bixenon skrętny w Golfie 7 nie jest potęgą na drodze. Wiadomo, że dużo lepiej świecą niż halogen, ale czuję jakiś niedosyt 😉. Miałem kiedyś Octavię 2 z xenonem i mam wrażenie, że chyba dawały mocniejsze światło. Zastanawiam się powoli nad tymi żarnikami co masz u siebie albo Osram CBI. Masz jakieś doświadczenie?
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
WuBu pisze:Jak już wspomniałem... przeniosłem radar ze zderzaka do znaczka VW w atrapie.
A jak w praktyce ze stabilnością zamontowania poliftowej atrapy do przedliftowego zderzaka?
Bo jak sam zgłębiałem temat dołożenia radaru w znaczku, to poliftowa:
- nie ma tych "zębów" wchodzących w otwory w zderzaku przedliftowym
- i jest trochę cofnięta - nie licuje się ze szkłem reflektora tak jak przedliftowa: