Dożywotnia Gwarancja Mobilności Volkswagen
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Bolo85
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF VI Trendline
- Engine: 1.6 90 KM TDI
- Localization: Bytom
Dożywotnia Gwarancja Mobilności Volkswagen
Witajcie , tak jak w temacie czy ktoś już korzystał z tej usługi ? Jak to wygląda w praktyce ? Ja to mam w broszurach jak kupowałem samochód , ale jeszcze nie korzystałem z tego. Może ktoś już korzystał i się podzieli informacjami.
-
Zdravko
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 FL
- Engine: 1.4 TSI 150KM DSG
- Localization: ELW
Re: Dożywotnia Gwarancja Mobilności Volkswagen
Nie ma już czegoś takiego jak dożywotnia. Teraz ta gwarancja mobilności jest przedłużana co wizytę w ASO co przegląd chyba na kolejne 30 tys km.
Czyli po gwarancji fabrycznej aby ją utrzymać trzeba pojechać do ASO na płatny przegląd wymiana oleju za tysiąc parę złotych aby z tego skorzystać.
To się w ogóle nie opłaca bo co z tego że mi VW za darmo zaholuje auto do najbliższego serwisu i da mi za darmo auto zastępcze jak za naprawę auta w ASO trzeba im słono zapłacić a oni już wtedy wiedzą jak zarobić
Za 215zł można mieć assistance na rok w całej Europie do 1000km
https://pzm.pl/assistance/
Czyli po gwarancji fabrycznej aby ją utrzymać trzeba pojechać do ASO na płatny przegląd wymiana oleju za tysiąc parę złotych aby z tego skorzystać.
To się w ogóle nie opłaca bo co z tego że mi VW za darmo zaholuje auto do najbliższego serwisu i da mi za darmo auto zastępcze jak za naprawę auta w ASO trzeba im słono zapłacić a oni już wtedy wiedzą jak zarobić
- Bolo85
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF VI Trendline
- Engine: 1.6 90 KM TDI
- Localization: Bytom
Zdravko pisze:Nie ma już czegoś takiego jak dożywotnia. Teraz ta gwarancja mobilności jest przedłużana co wizytę w ASO co przegląd chyba na kolejne 30 tys km.
Mam świeże info , gdyż w piątek miałem przegląd okresowy w ASO , i dopytałem się szczegółowo oco chodzi z tą gwarancją mobilności , jest co roku przedłużana darmowa ona jest w ramach przeglądu że serwisuje auto na autoryzowanej stacji i w razie unieruchomienia pojazdu auto odstawiają do najbliższej stacji ASO.
- lyngso
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: lubuskie
Witam
Jeśli ktoś będzie chciał skorzystać z tego w czasie gwarancji, to niech nie dzwoni gdy auto będzie pod domem. Przyjadą, zabiorą do serwisu ale po odbiór trzeba się pofatygować. Gdy auto będzie po za domem, to wtedy przyjadą, zabiorą i po naprawie odwiozą z serwisu do domu.
Sprawdzone na własnym aucie
Pozdrov
Jeśli ktoś będzie chciał skorzystać z tego w czasie gwarancji, to niech nie dzwoni gdy auto będzie pod domem. Przyjadą, zabiorą do serwisu ale po odbiór trzeba się pofatygować. Gdy auto będzie po za domem, to wtedy przyjadą, zabiorą i po naprawie odwiozą z serwisu do domu.
Sprawdzone na własnym aucie
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7
Wokół komina Golf 7
Wokół komina Golf 7
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
Przydatna informacja.
A jak daleko od domu trzeba być? Kilometr wystarczy czy raczej w innej miejscowości?
A jak daleko od domu trzeba być? Kilometr wystarczy czy raczej w innej miejscowości?
- lyngso
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: lubuskie
Witam
Wystarczy za tak zwanym "rogiem"
Pozdrov
Wystarczy za tak zwanym "rogiem"
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7
Wokół komina Golf 7
Wokół komina Golf 7
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
Dzięki za info.
Przyznałbym pochwałę ale w tym dziale nie widzę tej opcji.
Przyznałbym pochwałę ale w tym dziale nie widzę tej opcji.