Aktywacja App Connect
Moderator: flo
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Glivek76
- Sympatyk
- Auto: VW GOLF SPORTSVAN
- Engine: 2.0 TDI CRLB
Aktywacja App Connect
Hej. Czy znacie kogoś Na Śląsku kto byłby w stanie aktywować App Connect w Golfie 7 poza Delerem VW oczywiscie?
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
Re: Aktywacja App Connect
Ale Dolnym czy Górnym?
- wolfmar
- Sympatyk
- Auto: Golf 6 i Golf 7
- Engine: 1.6 i 1.5 TSI
- Localization: Śląsk
Witam
podłączę się do pytanka: a na Górnym?
podłączę się do pytanka: a na Górnym?
- Glivek76
- Sympatyk
- Auto: VW GOLF SPORTSVAN
- Engine: 2.0 TDI CRLB
Sorry za niesprecyzowanie pytania. Chodzi mi o Górny Śląsk
- pab567
- Forumowicz
To jeszcze poproszę o numer radia i wersję oprogramowania - do odczytania z menu USTAWIENIA potem INFORMACJE O SYSTEMIE. Coś w stylu 3Q0035840A i 0245.
- wolfmar
- Sympatyk
- Auto: Golf 6 i Golf 7
- Engine: 1.6 i 1.5 TSI
3Q0035846B - 0472
- pab567
- Forumowicz
Da się zrobić. Na Górnym Śląsku niestety nie mam nikogo kto mógłby pomóc, jednostka musi zostać do mnie przesłana albo musisz się do mnie wybrać do Warszawy - potrzebuję około 1 godziny na ogarnięcie.
-
marcinchemical
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7
- Engine: DBKA 1.6 tdi
- Localization: malopolska
Witam!
A czy w okolicach Krakowa ktoś nie ogarnia App-Connect?
3Q0 035 846 soft: 0241 (tj. MIB2 po 22 tyg. 2015 r.)
Pozdro!
A czy w okolicach Krakowa ktoś nie ogarnia App-Connect?
3Q0 035 846 soft: 0241 (tj. MIB2 po 22 tyg. 2015 r.)
Pozdro!
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
Nie neguję podanego specjalisty bo widzę, że oferta szeroka, ale ten "dokument aktywacyjny" to i w ASO około tyle kosztuje.
Jak chcecie App-Connect taniej to gadajcie z pab567 - a może przy okazji zaproponuje promocyjnie np. obsługę głosową
-
klocc
- Nieśmiały
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: śląsk
w wątku vw-mk7-profil/golf-mk7-variant-2016-by-mr-fix-t8708-50.html#p77923 pojawiło się info, że "Dla zainteresowanych: tak, da się App-Connect ogarnąć już samemu. Od kilku dni jest w necie dostępne wszystko co potrzebne. Mając trochę wiedzy i zdrowego rozsądku można aktywować App-Connect, Voice Control i całą resztę chronioną FECami i SWaPami. W jednostkach Techisat nie jest potrzebny nawet komputer diagnostyczny. Wszystko robi się kartą SD."
może ktoś, coś więcej w temacie?
p.s próbowałem na prv podpytać autora wpisu, ale milczy.
- Shreq
- Sympatyk
- Auto: Golf 7 Variant
- Engine: 1.4 TSI 150 CZDA
- Localization: Krosno
Jak się coś dowiesz to daj znać co i jak...
-- 17 paź 2020, 22:22 --
-- 17 paź 2020, 22:22 --
- mr-fix
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK7
- Engine: 2.0TDI CRLB
Napiszę tutaj, żebyście nie spamowali PW:
Czy da się to znaleźć na necie?
Tak.
Na anglo- i niemiecko- języcznych forach są tematy z opisami, tutorialami, linkami do MEGA, zdjęciami i setkami stron z pytaniami ludzi, który coś namieszali w jednostce.
Podasz link?
Nie.
Szukałem i znalazłem, więc da się to znaleźć. Jeżeli masz problemy już na poziomie googlowania, to i tak ci się te narzędzia nie zdadzą.
Do tego pozostaje kwestia prawna, bo: patrz niżej.
Czy to w ogóle jest legalne?
Średnio bym powiedział.
W taki sam sposób jak jest legalne crackowanie gier, generowanie CD-Keyów do Windowsa, omijanie DRMów itp...
Znalazłem. Jak użyć, żeby nie uwalić?
Przeczytaj całość. Nie rozumiesz czegoś? Nie rób.
Nie można mieć też pewności, że to nie zostało wypuszczone do neta specjalnie po to, żeby uwalać jednostki. Było tak już nie raz z navi do Citroen/Peugeot, spolszczeniami Audi MMI... Paczki DIY na Chomiku, które miały naganiać klientów do naprawy uwalonych jednostek.
Uwaliłem. Co robić? Jak żyć?
Szukaj kogoś, kto to naprawi. Ale tym razem będzie pewnie drożej, niż gdybyś po prostu podjechał na aktywację.
Czy da się to znaleźć na necie?
Tak.
Na anglo- i niemiecko- języcznych forach są tematy z opisami, tutorialami, linkami do MEGA, zdjęciami i setkami stron z pytaniami ludzi, który coś namieszali w jednostce.
Podasz link?
Nie.
Szukałem i znalazłem, więc da się to znaleźć. Jeżeli masz problemy już na poziomie googlowania, to i tak ci się te narzędzia nie zdadzą.
Do tego pozostaje kwestia prawna, bo: patrz niżej.
Czy to w ogóle jest legalne?
Średnio bym powiedział.
W taki sam sposób jak jest legalne crackowanie gier, generowanie CD-Keyów do Windowsa, omijanie DRMów itp...
Znalazłem. Jak użyć, żeby nie uwalić?
Przeczytaj całość. Nie rozumiesz czegoś? Nie rób.
Nie można mieć też pewności, że to nie zostało wypuszczone do neta specjalnie po to, żeby uwalać jednostki. Było tak już nie raz z navi do Citroen/Peugeot, spolszczeniami Audi MMI... Paczki DIY na Chomiku, które miały naganiać klientów do naprawy uwalonych jednostek.
Uwaliłem. Co robić? Jak żyć?
Szukaj kogoś, kto to naprawi. Ale tym razem będzie pewnie drożej, niż gdybyś po prostu podjechał na aktywację.
-
klocc
- Nieśmiały
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: śląsk
@ mr-fix
Dzięki za wyczerpujące info.
Dzięki za wyczerpujące info.
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
- Auto: golf VII 1.4 tsi
- Engine: CZCA
- Localization: Poznan
Dla mnie wypowiedz mr-fix jest nie do końca zrozumiała...zawsze forum było wymianą informacji a nie chwalenia się że "sam ogarnąłem ale nie powiem jak i skąd mam info"...dla mnie to jest słabe. Po co w ogóle się tym chwalić skoro nie chcę się tym podzielić???
Nie mówię, że krok po kroku trzeba wszystko opisywać, ale za wklejenie linku do innego forum nikomu korona z głowy nie spadnie.
Miłego dnia
Nie mówię, że krok po kroku trzeba wszystko opisywać, ale za wklejenie linku do innego forum nikomu korona z głowy nie spadnie.
Miłego dnia
diesel podstawą, turbo zabawą...
- mr-fix
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK7
- Engine: 2.0TDI CRLB
niedzwiedz1981 pisze:Dla mnie wypowiedz mr-fix jest nie do końca zrozumiała...zawsze forum było wymianą informacji a nie chwalenia się że "sam ogarnąłem ale nie powiem jak i skąd mam info"...dla mnie to jest słabe. Po co w ogóle się tym chwalić skoro nie chcę się tym podzielić???
Miłego dnia
Miło by było, gdyby któryś z administratorów lub moderatorów wypowiedział się, czy zamieszczenie linka (pod którym jest oprogramowanie chronione prawami autorskimi, oprogramowanie przeznaczone do łamania kodów aktywacyjnych oraz oprogramowanie do omijania Component Protection czyli aktywacji m.in. kradzionych jednostek) nie łamie regulaminu forum i/lub polskiego prawa. Jeżeli nie, to podeślę tego linka adminowi/modowi, żeby go osobiście tutaj wrzucił.
Sprawa chyba jest oczywista - forum nie wspiera "żadnego łamania prawa" dodatkowo jest punkt 2.4 regulaminu a nad tym wszystkim obowiązuje polskie oraz europejskie prawo.
Tym postem kończy off-topic dotyczący "zasad dzielenia się linkami" w tym wątku. Jeżeli jednak ktoś musi coś jeszcz w tej kwestii powiedzieć, to proszę to zrobić zgodnie z regulaminem forum => we właściwym dziale.
PS.
mr-fix, świetną robotę robisz na forum. Dziękuję w imieniu "potomnych".
Tym postem kończy off-topic dotyczący "zasad dzielenia się linkami" w tym wątku. Jeżeli jednak ktoś musi coś jeszcz w tej kwestii powiedzieć, to proszę to zrobić zgodnie z regulaminem forum => we właściwym dziale.
PS.
mr-fix, świetną robotę robisz na forum. Dziękuję w imieniu "potomnych".
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.
-
hondaa
- Nowicjusz
- Auto: tiguan
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: debno
w wątku vw-mk7-profil/golf-mk7-variant-2016-by-mr-fix-t8708-50.html#p77923 pojawiło się info, że "Dla zainteresowanych: tak, da się App-Connect ogarnąć już samemu. Od kilku dni jest w necie dostępne wszystko co potrzebne. Mając trochę wiedzy i zdrowego rozsądku można aktywować App-Connect, Voice Control i całą resztę chronioną FECami i SWaPami. W jednostkach Techisat nie jest potrzebny nawet komputer diagnostyczny. Wszystko robi się kartą SD."
Wszystko się zgadza vcds kabel sieciowy ,przejsciowka dlink kart sd i gotowe
Wszystko się zgadza vcds kabel sieciowy ,przejsciowka dlink kart sd i gotowe
-
karek_7
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7.5
- Engine: 1.6 Tdi 85 kw
- Localization: Mazowieckie
XDA developers