Witam,
Już jakiś czas temu stałem się "szczęśliwym" posiadaczem MK6 1.6 TDI z DSG 7g.
Pytanie mam czy ktoś próbował w tej konfiguracji podnieść moc żeby ten silnik wraz z budą chciał się przemieszczać trochę szybciej ?
Ewentualnie kogo polecacie ?
Czy ktoś w okolicach ma taki zestaw po chipie aby móc zobaczyć różnicę ?
Pozdrawiam,
MK 6 1.6 TDI DSG Chiptuning ... ?
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- demson
- Sympatyk
- Auto: Audi S3 8V
- Engine: 2.0 TFSI
- Localization: UK
Re: MK 6 1.6 TDI DSG Chiptuning ... ?
Cześć, ja w swoim MK7 z silnikiem 1.6 TDI DSG DQ200 podniosłem moc do 143KM i 309Nm. Niestety zabieg wykonywałem w UK, ale robiłem rozeznanie również w Polsce bo byłem na wakacje i myslałem że będzie taniej. Pytałem w v-tech i krzyknęli +/- 2000PLN
Wg mnie było warto bo dopiero teraz samochód zacząl jechać
takie wartości powinny być fabrycznie...
Wg mnie było warto bo dopiero teraz samochód zacząl jechać