Witam.
Od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem Gofa VI 2.0 TDI (na początku kiedy zakupiłem nie było problemów z obrotami). Zauważyłem że podczas jazdy kiedy dam na luz obroty spadają do 920 obrotów i nie spadną dopóki się nie zatrzymam. Kiedy ruszę ponownie i rzucę na luz znów mam obroty na poziomie 920 obrotów. Czytałem że to może być objaw wypalania DPF, włączone ogrzewanie lub klima. Powyłączałem dosłownie wszystko włącznie z radiem i nadal bez efektu. Ostatnio nawet przegoniłem auto po autostradzie i też brak rezultatu.
Co może powodować taki objaw
Podwyższone obroty Golf VI 2.0 TDI
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Arczi1997
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Podkarpackie
Re: Podwyższone obroty Golf VI 2.0 TDI
To chyba normalne, też mam 2.0 TDI i silnik zachowuje się identycznie, dopóki się nie zatrzymam obroty są na poziomie około 1000.
-
Poli25
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: TSI 118 kW
- Localization: SKOKOWA
- Kontakt:
Re: Podwyższone obroty Golf VI 2.0 TDI
No chyba nie do końca, jak kupiłem auto kiedy rzuciłem na luz to obroty od razu spadały do 870 obrotów a teraz są na poziomie 920. Inną sprawą jest to że spadają jak się zatrzymam wówczas mam 870 obrotów.