Witam,
Jak ściągnąć listwy chromowane które są na przednim zderzaku golf 6 2009
chciałbym je okleić i się zastanawiam czy nie dało by sie ich jakoś ściągnąć żeby ułatwić sobie zadanie, czy wgl da się to zrobić czy trzeba cały zderzak ściągać?
Listwy chromowane na przednim zderzaku
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- kuba_666
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CHGA 1.6 Bifuel
- Localization: INOWROCŁAW
Re: Listwy chromowane na przednim zderzaku
Obramówki halogenów i ta szeroka listwa na dole zderzaka są na wciskanych spinkach. Obramówki łatwiej będzie odpiąć, jak zdejmiesz całą czarną osłonę przy kloszu - wtedy wystarczy wypchnąć spinki. Tu gość wymienia cały halogen, ale zobaczysz , jak zdjąć maskownicę:
https://www.youtube.com/watch?v=e6t87q5asR8
Przy tych temperaturach łatwo jest coś ułamać. Ogrzej elementy, użyj plastikowych skobelków do demontażu tapicerki i powinno się udać. Ja malowałem te chromy w czarny połysk, ale te na grill-u zostawiłem i nie wygląda to źle
https://www.youtube.com/watch?v=e6t87q5asR8
Przy tych temperaturach łatwo jest coś ułamać. Ogrzej elementy, użyj plastikowych skobelków do demontażu tapicerki i powinno się udać. Ja malowałem te chromy w czarny połysk, ale te na grill-u zostawiłem i nie wygląda to źle