Witam. Gdzie się znajduje czujnik położenia wału w silniku 1, 6 CMXA? Przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego tematu.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Czujnik położenia wału, silnik CMXA.
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
jarecki01
- Nowicjusz
- Auto: Vw golf 6
- Engine: TSI 118 kW
- Localization: Ljungby
- Kontakt:
Re: Czujnik położenia wału, silnik CMXA.
Chyba zadałem za trudne pytanie?
Czyżby nikt z forumowiczów nie wiedział gdzie się znajduje czujnik położenia wału w popularnym silniku 102 KM CMXA?
Pozdrawiam
Czyżby nikt z forumowiczów nie wiedział gdzie się znajduje czujnik położenia wału w popularnym silniku 102 KM CMXA?
Pozdrawiam
- ROBAL_26
- Nieśmiały
- Auto: SKODA KODIAQ STYL4X4
- Engine: DFGA 150KM 340Nm
- Localization: KARSIBÓR k.WAŁCZA
Gdybyś kolego napisał dokładniejsze informacje jak rok auta , czy to benzyna czy diesel , sedan ,hatchback,kombi a nie tylko kod silnika to by było łatwiej znaleźć .ok
-
jarecki01
- Nowicjusz
- Auto: Vw golf 6
- Engine: TSI 118 kW
- Localization: Ljungby
- Kontakt:
ROBAL_26 pisze:Gdybyś kolego napisał dokładniejsze informacje jak rok auta , czy to benzyna czy diesel , sedan ,hatchback,kombi a nie tylko kod silnika to by było łatwiej znaleźć .ok
Nie wierzę, że to czytam. Jaki diesel? Silnik CMXA jest tylko jeden w swoim rodzaju. Zresztą już sam znalazłem gdzie go upchali. Dzięki wszystkim za pomoc 🤣