Witam,
Pdczas pierwszego przegladu serwis nasmarowal mi zawiasy drzwi suchym smarem. Stosujecie cos takiego?
Jesli tak, to co ile smarujecie?
Smarowanie zawiasow drzwi
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
stepniak.p
- Nieśmiały
- Auto: mk6 HIGHLINE
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Gliwice
Re: Smarowanie zawiasow drzwi
wszystko co smaruje jest dobre
pod warunkiem że nie czepia się syf do tego czyli np. smar suchy
ja przeważnie smaruje środkami marki CARAMBA...albo wysoko przyczepnym albo specjalnym do zawiasów itp.
ja przeważnie smaruje środkami marki CARAMBA...albo wysoko przyczepnym albo specjalnym do zawiasów itp.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Ostatnio jak pytałem o ten smar/wazelinę (cokolwiek to było), którym w ASO zlikwidowali mi trzeszczenie, stukanie w zamkach to sprzedawca powiedział mi że to nie jest na sprzedaż.
Czy to rzeczywiście prawda a jeżeli tak to czym sobie przesmarować te zamki bo nie chce mi się co kilka miesięcy z tym jeździć - chodzi mi o konkretną nazwę produktu, cobym mógł sobie tego gdzieś naszukać
Czy to rzeczywiście prawda a jeżeli tak to czym sobie przesmarować te zamki bo nie chce mi się co kilka miesięcy z tym jeździć - chodzi mi o konkretną nazwę produktu, cobym mógł sobie tego gdzieś naszukać
My TSI
A jak nasmarowac te zamki?
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
To jest bardzo dobre pytanie - a jak już ktoś kupi ten spray powyżej to niech skrobnie czy warto 
My TSI
jesli to ten smar, to powinno sie go dac kupic w kazdym ASO, w okolicach 34zl.
mozna to sprawdzic m.in. tu http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ podajac numer katalogowy widoczny na zdjeciu...
mozna to sprawdzic m.in. tu http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ podajac numer katalogowy widoczny na zdjeciu...
-
MAPUS
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: CAXA TSI
- Localization: OLSZTYN
wawmann pisze:jesli to ten smar, to powinno sie go dac kupic w kazdym ASO, w okolicach 34zl.
Kupiłem ten smar na allegro i jest naprawdę dobry. Po zaaplikowaniu jest taki biały nalot i nie czepia eis do tego żaden syf. Koszt 31 zł.