Czy na oryginalnym i nic nie przerabianym zawieszeniu można założyć aluski np. 18-19" z jakąś oponką 45-50 czy jest to dopuszczalne i przede wszystkim czy nie będzie obcierało w nadkolach ?
Dziękuję za porady
Moderator: BRUNO55
, wybor jest duzy szczerze mowiac do tej kwoty Mars pisze:Ja u siebie mam seryjne zawieszenie i zalozylem sparco pro corsa, wedlug mnie wygladaja super, do tej kwoty ewentualnie mam gt.1, wybor jest duzy szczerze mowiac do tej kwoty
powodzenia!
W gti/gtd/r jest niższe niż przykładowo w golfie comfortlinelukasik69 pisze:Mars pisze:Ja u siebie mam seryjne zawieszenie i zalozylem sparco pro corsa, wedlug mnie wygladaja super, do tej kwoty ewentualnie mam gt.1, wybor jest duzy szczerze mowiac do tej kwoty
powodzenia!
W gti nie ma czasem niższego zawieszenia od zwykłej serii ?
ufolsky pisze:- czy felgi czarne/grafitowe są trudniejsze w czyszczeniu
ufolsky pisze:- czy na takich felgach bardziej widać zarysowania niż na srebrnych
ufolsky pisze:- czy jest dużo zachodu z pierścieniami centrującymi (koszt, dostępność, trwałość, trudność montażu)
ufolsky pisze:- czy jest sens w ogóle przechodzić z 16" na 17", czy trzeba by pójść w 18?
ufolsky pisze:- a może lepiej zostać przy srebrnych bo tej wielkości ciemne felgi i tak zginą w kolorze opony
ufolsky pisze:- sugerowana opona to 225/45, jakie są wady/zalety tego rozmiaru ? może warto inny? na sąsiednim wątku ktoś pisał że lepiej 205/50. Tak jak pisałem - nie mam doświadczeń w doborze innych kółek więc wszelkie rady będą cenne. Liczę się oczywiście z tym, że drugi zestaw kół waży dużo więcej niż samych opon.