Witam
Tak jak w temacie, przy wstecznym w MK7 nie opada prawe lusterko.
Dodam że odpinana była wiązka drzwi i włączany zapłon i chyba się rozkodowało.
Oczywiście w radiu zaznaczone żeby opadało.
Syczałem że jest jakaś procedura adaptacji z wyłączaniem zapłonu, może ktoś coś zna.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Lusterko przy wstecznym nie opada
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: CLHA
- Localization: Warszawa
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
Re: Lusterko przy wstecznym nie opada
Tak jest na R, również w radiu jest zaznaczone "Opuszczanie na biegu wstecznym".
Oczywiście w sterowniku drzwi pasażera zero błędów.
Gdzieś mi się obiło o uszy że jest jakaś procedura adaptacji gdzie ustawiamy lusterko w pozycji dół wyłączamy zapłon później włączamy itd. ale nie mogę teraz tego znaleźć.
Może ktoś pomoże.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Oczywiście w sterowniku drzwi pasażera zero błędów.
Gdzieś mi się obiło o uszy że jest jakaś procedura adaptacji gdzie ustawiamy lusterko w pozycji dół wyłączamy zapłon później włączamy itd. ale nie mogę teraz tego znaleźć.
Może ktoś pomoże.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- bzykofm
- Aktywny
- Auto: Seat Leon 1P lift
- Engine: 1.9 TDI BLS 195.374
- Localization: Wieniec/Wieliczka
Z tego co pamietam:
Włączamy zapłon, (bez uruchamiania silnika), wbijamy wsteczny, ustawiamy lusterko w pozycji, do której chcemy, żeby się obniżyło, wrzucamy na luz, ustawiamy lusterko, do pozycji, do której ma wrócić, wyłączamy zapłon.
Włączamy zapłon, (bez uruchamiania silnika), wbijamy wsteczny, ustawiamy lusterko w pozycji, do której chcemy, żeby się obniżyło, wrzucamy na luz, ustawiamy lusterko, do pozycji, do której ma wrócić, wyłączamy zapłon.
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
Dzięki, sprawdzę w czwartek bo to nie w moim aucie tak się stało.
Dzięki za wskazówki, dam znać czy się udało ustawić.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Dzięki za wskazówki, dam znać czy się udało ustawić.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa