Jakich Tunerów polecacie?
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
janek9423
- Aktywny
- Auto: vw passat b8
- Engine: 1.8TSI DSG7
- Localization: Lubaczow
Re: Jakich Tunerów polecacie?
a co sądzicie o firmie Digi-Soft Powered ? ich firma jest w Krakowie, a dodatkowy oddział jest na podkarpaciu w m. Przemyśl. robił ktoś coś z Was u nich? chip 1.6tdi u nich waha się w granicach 600-700zł, więc względem cen innych tunerów to dosyć tanio... co o tym sądzicie?
-
janek9423
- Aktywny
- Auto: vw passat b8
- Engine: 1.8TSI DSG7
- Localization: Lubaczow
Re: Tuning 1,6 TDI 105 KM czy warto
mam do Was pytanie. to ze warto zrobić chipa w 1.6TDI to już wiem. tylko teraz przyszedł problem do kogo pojechać z tym fantem. Jestem z podkarpacia, w naszym rejonie z tego co widzę to jest firma Digisoft która u nas działa w Przemyślu, a swoją główną siedzibę ma w Krakowie. Czy ktoś słyszał coś na ich temat?
pytam o to bo u nich chip kosztuje 600zł, a dla porównania w firmie fabryka mocy w Lublinie (mniej więcej też mój rejon) modyfikacja mocy kosztuje 1400-1600zł. Nie wiem skąd taka różnica? wolałbym dać ten tysiąc mniej, tylko czy to nie będzie jakaś fuszerka?
pytam o to bo u nich chip kosztuje 600zł, a dla porównania w firmie fabryka mocy w Lublinie (mniej więcej też mój rejon) modyfikacja mocy kosztuje 1400-1600zł. Nie wiem skąd taka różnica? wolałbym dać ten tysiąc mniej, tylko czy to nie będzie jakaś fuszerka?
-
ambienT
- Nowicjusz
- Auto: MKVI GTD+
- Engine: CBBB
- Localization: Wroclaw
Soft za 600 zł ?
Za profi robotę z hamownią przed i po trzeba zapłacić, nie warto oszczędzać w tym przypadku bo ryzykujesz uszkodzenie motorowni.
Za profi robotę z hamownią przed i po trzeba zapłacić, nie warto oszczędzać w tym przypadku bo ryzykujesz uszkodzenie motorowni.
- TuneFORCE
- Sympatyk
- Auto: Golf
- Engine: CDLF
Człowiek uczy sie na błędach 
-
Olek293
- Sympatyk
- Auto: VW Tiguan mk1 2009
- Engine: 2.0 TDI CR 180ps 4x4
- Localization: Poznań/Bydgoszcz
Ja będę polecał wyjazd do Gdańska, do Tune-Up. Sam jechałem z Poznania, można umówić się na sobotę i zrobić weekend w 3city
.
Auto 2.0 TDI 140ps z 4motion z pełną ekologią, przebiegu 75000km (tak tak, prawdziwy, od salonu w domu). Wyszła bardzo mocna seria i fajny modzik. Do wyniku należy doliczyć 1-3%, bo auto hamowane ze spięciem międzyosiowym, a że Haldex rozpina po puszczeniu gazu to wynik minimalnie zafałszowany w dół.
Subiektywnie auto jeździ zajebiście.

Auto 2.0 TDI 140ps z 4motion z pełną ekologią, przebiegu 75000km (tak tak, prawdziwy, od salonu w domu). Wyszła bardzo mocna seria i fajny modzik. Do wyniku należy doliczyć 1-3%, bo auto hamowane ze spięciem międzyosiowym, a że Haldex rozpina po puszczeniu gazu to wynik minimalnie zafałszowany w dół.
Subiektywnie auto jeździ zajebiście.
- TuneFORCE
- Sympatyk
W Poznaniu to do nas można przyjechać, a nie tłuc się do Trójmiasta, gdzie swoją drogą też mamy dealera z rolami 4x4 
https://www.facebook.com/TuneFORCE
p.s1 Poznań to nie jest Kujawsko-Pomorskie, tylko Wielkopolskie
https://www.facebook.com/TuneFORCE
p.s1 Poznań to nie jest Kujawsko-Pomorskie, tylko Wielkopolskie
Ostatnio zmieniony 05 cze 2017, 09:21 przez TuneFORCE, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Olek293
- Sympatyk
TuneFORCE pisze:W Poznaniu to do nas można przyjechać, a nie tłuc się do Trójmiasta, gdzie swoją drogą też mamy dealera z rolami 4x4
Pewnie, że można. To jest tylko kwestia zaufania do danej firmy. Ja np. nie brałem kryterium odległości, gdybym wybrał Zakopane - pojechałbym do Zakopca
I żeby nie było, że teraz wymierzam wobec Was policzek. Po prostu zrobiłem rozeznanie, złapałem zaufanie do Tune-Up, pojechałem, jestem zadowolony no i polecam.
-- 05 cze 2017, 09:20 --
I nie jest, ale ja obecnie studiuję z Poznaniu. W wakacje stacjonuję kuj-pom
- TuneFORCE
- Sympatyk
Jasne, że można nawet jechać 600km-ów...pytanie tylko po co
A to, że toś jest bardziej medialny, nie znaczy, że lepszy

-
Olek293
- Sympatyk
TuneFORCE pisze:Jasne, że można nawet jechać 600km-ów...pytanie tylko po co![]()
Właśnie nie chciałem rozgrywać tutaj tego kto jest lepszy, bo nie o to chodziło.
I zgadzam się z Tobą, że zaważyła reklama
Niemniej zadowolony jestem to i polecam.

-
szuwarq1
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: łódzkie
Witam,
Gdzie w woj. łódzkim najlepiej wykonać chip tuning mk6 2012r 1.6TDI 105kM
Mam na "oku" dwie firmy:
http://www.alltuning.pl/
https://vitesse.auto.pl/
W jednej z tych firm dają 2 lata gwarancji (ale na co ?) oraz tydzień na wypróbowanie.
Co polecacie w moim regionie ?
Gdzie w woj. łódzkim najlepiej wykonać chip tuning mk6 2012r 1.6TDI 105kM
Mam na "oku" dwie firmy:
http://www.alltuning.pl/
https://vitesse.auto.pl/
W jednej z tych firm dają 2 lata gwarancji (ale na co ?) oraz tydzień na wypróbowanie.
Co polecacie w moim regionie ?
-
marjak71
- Niemowa
- Auto: Audi a4
- Engine: 20TDI BFU 150 KM
- Localization: Koszalin
Potwierdzam robiłem w Poznaniurobiłem w tune force u Kminka audi a 3 2,0 tdi BMM r 2008 w 2010 r wwakacje i ze 140 KM na 166 KM i 406 Nm i dodzisiaj śmiga bez problemu przejechane 340 tys km z tego 190 tys na programie u Kminka , teraz kupiłem audi a4 b8 2017 r jakieś dziwne bo chciałem b9 , ale wszytko ma to co b9 , a nie toco b8 , no ale jak kupione to kupione , teraz szukam tunera zeby z 150KM zrobić więcej i będęsię kontaktował z tune force także i z LEO Szczecin .
- Domel666
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 2.0 TDI CBDC 244KM
- Localization: Pruszków
Jeśli chodzi o Mazowieckie polecam chłopaków z Grodziska Mazowieckiego z EMsetup Chiptuning hamownia 4x4 zrobili dobrą robotę oraz MT Serwis Michał Traczyk chłopaki naprawdę ogarniają temat podkrecania mocy na najwyzszym poziomie
wsadzałem u nich większe turbo, intercooler, downpipe i usuniecie dpf polecam serdzecznie