kasowanie inspekcji
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
kuba90
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 2011r.
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Osiek Nad Notecia
kasowanie inspekcji
Witam
Mam szybki temat, tydzień temu miałem serwis filtry i olej. Zapomniano mi zresetować inspekcję i teraz mi drze ryja, że mam jechać do serwisu. Czy coś się stanie jak będę jeździł jeszcze 3 dni bo zresetować inspekcję będę miał czas dopiero w środę. Dodam że sam tego nie mogę zrobić bo mam chyba licznik LOW line, czyli BEZ MFA i muszę jechać na komputer.
Mam szybki temat, tydzień temu miałem serwis filtry i olej. Zapomniano mi zresetować inspekcję i teraz mi drze ryja, że mam jechać do serwisu. Czy coś się stanie jak będę jeździł jeszcze 3 dni bo zresetować inspekcję będę miał czas dopiero w środę. Dodam że sam tego nie mogę zrobić bo mam chyba licznik LOW line, czyli BEZ MFA i muszę jechać na komputer.
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: kasowanie inspekcji
kuba90 pisze:Witam
Nic się nie stanie jak będziesz tak jeździł, a inspekcję możesz skasować bez komputera, przy liczniku masz dwa przyciski, jeden z prawej drugi z lewej, nie pamiętam teraz który jak naciskasz to będzie się Tobie zmieniało na liczniku: migająca godzina, migające minuty i za każdym razem przy naciśnięciu przeskoczy aż pojawi się przebieg inspekcji, wtedy jak dobrze pamiętam trzeba przytrzymać przycisk i inspekcja się skasuje, będzie od nowa 15000 km i 365 dni.
-
kuba90
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 2011r.
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Osiek Nad Notecia
dzięki wielkie zobaczę kasowanie tym sposobem, ten co znalazłem w sieci przez reset w komputerze u mnie niestety nie działa ten może pomoże
-
voyager2550
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 1.4
- Localization: Rzeszów
Cześć. Wyskoczył mi service. Sposób taki u mnie nie dziala:
https://youtu.be/UzbqpyvDauc
Sposob drugi jak na filmiku. Nie bardzo wiem jaką kombinacje wykonać bo niewiele widać.
https://youtu.be/FAfzHfnnUJY
Probowałem przytrzymać przycisk z lewej strony, przelaczam az do momentu gdy w miejscu Service wyskoczy -200 km. Wciskam drugi przycisk z prawej strony pod zegarami i nic nie kasuje. Proszę o pomoc
Sposob drugi jak na filmiku. Nie bardzo wiem jaką kombinacje wykonać bo niewiele widać.
Probowałem przytrzymać przycisk z lewej strony, przelaczam az do momentu gdy w miejscu Service wyskoczy -200 km. Wciskam drugi przycisk z prawej strony pod zegarami i nic nie kasuje. Proszę o pomoc
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
voyager2550 pisze:Cześć. Wyskoczył mi service. Sposób taki u mnie nie dziala:
Nie wiem dlaczego ten sposób co jest na pierwszym filmie u Ciebie nie działa. Musisz robić coś nie tak. Nagraj film jak to robisz. Musi zadziałać bo po to jest.
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
... wcisnij przycisk kasowania dziennego przebiegu (prawa strona), trzymając wcisnięty przycisk włącz zapłon, powinno sie pokazac menu "service" nastepnie za pomocą mulitikiery czy manetki, zresetuj
-
voyager2550
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 1.4
- Localization: Rzeszów
Odnośnie pierwszego sposobu to u mnie po przytrzymaniu przycisku Trip nie wyskakuje tryb mfd. Brak reakcji. Widocznie taki typ
Ale doszedłem końca. Na którymś zagranicznym forum doczytałem ze trzeba to robić przy zamkniętych drzwiach. I tu był haczyk
1. Zamykamy wszystkie drzwi
2. Wciskamy przycisk 0.0/SET
3. Trzymając go wciśniętego włączamy zapłon
4. Puszczamy przycisk 0.0/SET
5. Naciskamy na krótko przycisk lewy.
6. Wyłączamy zapłon
Podczas kasowania nie wyskakiwało nic, nie widniał ani nie mrugał napis service. Migała tylko temperatura. Włączamy zapłon i lewym przyciskiem przeskakujemy i pokazuje się nam nowa wartość 15 000 km.
Dzięki
1. Zamykamy wszystkie drzwi
2. Wciskamy przycisk 0.0/SET
3. Trzymając go wciśniętego włączamy zapłon
4. Puszczamy przycisk 0.0/SET
5. Naciskamy na krótko przycisk lewy.
6. Wyłączamy zapłon
Podczas kasowania nie wyskakiwało nic, nie widniał ani nie mrugał napis service. Migała tylko temperatura. Włączamy zapłon i lewym przyciskiem przeskakujemy i pokazuje się nam nowa wartość 15 000 km.
Dzięki
-
artlew
- Nowicjusz
- Auto: VW golf 6
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Bydgoszcz
[...]
Ostatnio zmieniony 07 lut 2019, 13:34 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niezgodne z zasadami - pkt. 4.3
Powód: Niezgodne z zasadami - pkt. 4.3
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
[...]
Ps. Tak pozatym temat nie jest o tym
Ps. Tak pozatym temat nie jest o tym
Ostatnio zmieniony 07 lut 2019, 13:34 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dzięki Maciek
Powód: Dzięki Maciek
- Wojti77
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.2 TSI 77KW CBZB
- Localization: Rzeszow
voyager2550 pisze:Cześć. Wyskoczył mi service. Sposób taki u mnie nie dziala:
U mnie zadziałało wg pierwszego filmiku, dzięki
-
Endriu31
- Nowicjusz
- Auto: golf 6
- Engine: TSI 118 kW
- Localization: Bialogard
- Kontakt:
Witam
Mam oto taki problem. Wymieniłem dzisiaj olej i po wejściu do auta chciałem skasować przegląd serwisowy z poziomu MFA. Po wejściu w opcję przeglądu i wybranie opcji info moim oczom ukazał się widok: "---" zarówno w km jak i w dniach. Skasowałem i nadal pojawiają sie kreski.... Dzwoniłem do mechanika i okazało się, że i on przede mna skasował. Pytanie do mądrzejszych ode mnie. Czy po jakimś czasie zaskoczy licznik przeglądu czy może coś poszło nie tak?
Edit. Kto szuka ten znajdzie
po przejechaniu około 500km licznik ponownie powinien się pojawić 
Mam oto taki problem. Wymieniłem dzisiaj olej i po wejściu do auta chciałem skasować przegląd serwisowy z poziomu MFA. Po wejściu w opcję przeglądu i wybranie opcji info moim oczom ukazał się widok: "---" zarówno w km jak i w dniach. Skasowałem i nadal pojawiają sie kreski.... Dzwoniłem do mechanika i okazało się, że i on przede mna skasował. Pytanie do mądrzejszych ode mnie. Czy po jakimś czasie zaskoczy licznik przeglądu czy może coś poszło nie tak?
Edit. Kto szuka ten znajdzie
Witam,wymieniłem olej w aucie i chciałem poustawiać terminy przeglądów,kilometry oraz dni.Próbowałem je pozmieniać ale za każdym razem wyskakuje błąd out of range,czy coś trzeba odblokować żeby móc zmienić dni oraz kilometry?Próbowałem to zmienić w polach SIA,SIE ale za każdym razem wyskakuje ten sam błąd.Proszę o jakąś podpowiedź co może być problemem.Działem VCDSem Pozdrawiam.