Witam
Zamierzam kupić golfa z silnikiem 1.2 tsi i z skrzynią dsg 150 tys km, lekko uszkodzony przód ale nie w tym problem , po przyjechaniu na miejsce okazało się że nie ma akumulatora , wiec sprzedający podłączył inny auto odpaliło , wsiadłem i włączyłem na d i szarpniecie autem( jakby zerwana poduszka), na wstecznym nie , przeguby poduszki wszystko całe(chyba że ta dolna) , przejechałem kawałek i auto jechało na drugim biegu i nie zmieniało biegów zgasiłem i odpaliłem wrzuciłem na d szarpneło ale już łagodniej ruszyłem i skrzynia zaczeła normalnie pracować , zatrzymałem się wrzuciłem na P i potem D , i jeszcze troche szarpneło. moje pytanie czy potrzebna jakaś kalibracja przez postój bez akumulatora? czy skrzynia kaput? prosze o pomoc bo nie wiem czy się w to pakować
Podłączyłem komputer i wyszły dwa błędy jeden 10764 P177D Podwójne sprzegło za duży moment i 10766 P2789 Adaptacja sprzęgła w położeniu krańcowym , oba sporadyczne
Po wykasowaniu i przejechaniu się brak błędów ale nadal jest szarpnięcie
Pomoże ktoś jak to rozwiązać
DSG Problem
Moderator: flo
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
RODOS4
- Sympatyk
- Auto: Golf 7
- Engine: CRKB
- Localization: pomorskie
Re: DSG Problem
Temat do zamknięcia pozdrawiam
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
czy możesz pochwalić się jak udało się rozwiązać problem? Wiadomość zapewne pomoże przyszłym użytkownikom z tym samym tematem.
-
RODOS4
- Sympatyk
- Auto: Golf 7
- Engine: CRKB
- Localization: pomorskie
Witam pomogła na tą bolączkę adaptacja skrzyni a dokładnie suchego sprzęgła, robiłem vasem i od tego czasu jak ręką odjoł.pozdrawiam