Witam. Od pewnego czasu mam problem z elektryką a mianowicie z tym,że podczas jazdy wyłącza się radio, gasną zegary i po 0,5s się zapalają i tak wielokrotnie. Przy tym resetuje się temperatura oleju. Brak prądu w gnieździe zapalniczki i migające podświetlenie przycisków na drzwiach. Sprawdziłem napięcie na akumulatorze i wszystko gra.Dodam jeszcze że czasem dzieje się tak na odcinku 5km 10km a czasem w ogóle.
VW Golf 6 2.0TDi 140km CFFB
Gasnące zegary i radio
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Kulaczek97
- Niemowa
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 2.0 TDi CFFB
- Localization: Warmińsko-Mazurskie
- bzykofm
- Aktywny
- Auto: Seat Leon 1P lift
- Engine: 1.9 TDI BLS 195.374
- Localization: Wieniec/Wieliczka
Re: Gasnące zegary i radio
Ja miałem podobne objawy jak padł minusowy kabel masowy (od minusowej klemy do karoserii). Na początku nie odpalał po wyjęciu kluczyka, potem nagle ożywał, na końcu już w czasie jady. Ale u mnie był zimny trup, nigdzie nie było prądu. Poruszaj minusowym kablem od masy, zobacz czy coś się dzieje, może tylko klemy wystarczy przeczyścić. U mnie wpadła nowa masa, na wszelki wypadek plusowa też i dla pewności doszła zapasowa masa minusowa. Jak padł mi przy 140 km/h na autostradzie to stałem się przewrażliwiony. Oba kable nówki ori.