Wyłącza się po chwili RNS 310

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
spiit
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.6 TDI
Localization: Wroclaw

Wyłącza się po chwili RNS 310

Post autor: spiit »

WITAM
Posiadam Golfa 6 TDI 1.6 Mój problem polega na wyłączającym się wciąż radiu, nawigacji czy też płyty CD. Z resztą co nie włącze po chwili wyłaczą mi się całe urządzenie. Posiadam RADIO RNS 310 a auto kupiłem całkiem niedawno rocznik 2011r. Proszę o POMOC. Miał ktoś z Was podobny problem z wyłączającym się radiem? Może to coś w ustawieniach?
kubus807
Nieśmiały
Auto: Golf 6
Engine: 1.4 tsi
Localization: Lodz

Re: Wyłącza się po chwili RNS 310

Post autor: kubus807 »

Usterka leży najprawdopodobniej w zasilaniu radia. Być może coś kostka zasilająca radio nie łączy. Tak czy siak trzeba je wyjąć i sprawdzić.
Lewart_waw
Gadatliwy
Auto: Golf R
Engine: 2.0 TFSI 300 ++
Localization: Warszawa

Post autor: Lewart_waw »

jedź do ASO, najprawdopodobniej padło radio, kiedyś znajomy miał identycznie tylko że z RDC510 i wymienili mu to za gwarancji
spiit
Nowicjusz

Wyciągnąłem kartę z mapą nawigacji i przestało się wszystko wyłączać, wiec chyba to przyczyna tej karty. Dziwne bo Mapy Polski GPS nie miał wiec to może tez przez to, sam nie wiem. A wie ktos z Was gdzie bede mógł wgrać aktualną mapę Polski na tą własnie kartę?
Awatar użytkownika
Johny.gda
Sympatyk
Auto: MK 6 Highline
Engine: 2.0 TDI
Localization: Gdansk

Post autor: Johny.gda »

Miałem to samo z RNS510 co chwilę padała... W ASO się okazało że stacyjka coś się zrypała i nie styka, po wymianie stacyjki wszystko gra.
spiit
Nowicjusz

Dzięki za info :) a wiec muszę sie wybrać do ASO.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”