Witam.
Proszę o podpowiedz jakie narzędzia-typ i rozmiar kluczy będą mi niezbędne do wymiany tarcz hamulcowych a przy tym do zdjęcia zacisku hamulcowego w tsi 160 km średnica tarcz 312 przód.
Dzieki.
Zacisk hamulcowy jakie klucze do zdjecia
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Klocki, tarcze, bębny, szczęki, cylindry, linki, płyn hamulcowy, ABS, ESP, czujnik zużycia klocków.
Pamiętaj:
Klocki, tarcze, bębny, szczęki, cylindry, linki, płyn hamulcowy, ABS, ESP, czujnik zużycia klocków.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
sirk
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160 KM
- Localization: WARSZAWA
Re: Zacisk hamulcowy jakie klucze do zdjecia
Nikt sam nie wymieniał tarcz z przodu ?
Ponawiam pytanie. Jakie klucze będą potrzebne do wymiany tarcz hamulcowych z przodu w golfie vi 1.4.tsi 160 km
średnica tarcz 312mm. W golfie IV był potrzebny imbus rozmiar 7. A w golfie vi ?
Ponawiam pytanie. Jakie klucze będą potrzebne do wymiany tarcz hamulcowych z przodu w golfie vi 1.4.tsi 160 km
średnica tarcz 312mm. W golfie IV był potrzebny imbus rozmiar 7. A w golfie vi ?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
W twoim golfie potrzebna jest grzechotka i nasadka zwykła do jarzma i do zacisku ale nie wiem jaki rozmiar, najprościej sprawdź na aucie nawet koła nie trzeba ściągać do tego...
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013, 09:06 przez marmi, łącznie zmieniany 1 raz.
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Re: Odp: Zacisk hamulcowy jakie klucze do zdjecia
Jest to jakis nietypowy rozmiar bo tez chce zdjac wszystkie zaciski do piaskowania i malowania. Zacisk chyba trzyma 13 imbus lub 11. Do demontazu tarcz jeszcze nie doszedlem.
- marmi
- Mieszkaniec
ja mam kupiony imbus jw7 na nasadke do zacisków, tarcza u mnie trzyma się na malutkiej śrubce imbusowej też...
A do tylnego zacisku klucz płaski 15 i nasadka 13, jarzma się nie zdejmuje do wymiany tarcz na tyle...
A do tylnego zacisku klucz płaski 15 i nasadka 13, jarzma się nie zdejmuje do wymiany tarcz na tyle...
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Jw7 to jaki to rozmiar ?
- marmi
- Mieszkaniec
szczerze to nie wiem kupiłem z johneswaya i pisze tylko tyle na nim czyli zapewne 7-mka imbus...XenosagaII pisze:Jw7 to jaki to rozmiar ?