Czy to dobra oferta dealera?
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Czy to dobra oferta dealera?
Witam, objeździłem już kilka salonów, wszędzie ceny zbliżone, a u jednego jest golf dostepny od ręki.
Wersja Highline 1.4TSI 122KM w kolorze czarna perła, + dodatkowo felgi 17" porto + jest jakis pakiet telefon start w cenie 1030zł , ja go akurat nie chciałem ale jest na wyposażeniu akurat tego konkretnego auta + blokada skrzyni biegów.
Cena za całość 77 150,00
Czy to dobrze wynegocjowana cena ?
Zastanawia mnie jednak czemu on stoi na placu, jest dostępny a wszędzie trzeba czekać min.2-3m-ce ale na podstawową wersję highline bez tych dodatków.
Przy tych felgach Porto jest dodatkowo zawieszenie sportowe, czy nie ma problemu później z częsciami ? Może ktoś wie dokładnie co jest zmienione ?
Wersja Highline 1.4TSI 122KM w kolorze czarna perła, + dodatkowo felgi 17" porto + jest jakis pakiet telefon start w cenie 1030zł , ja go akurat nie chciałem ale jest na wyposażeniu akurat tego konkretnego auta + blokada skrzyni biegów.
Cena za całość 77 150,00
Zastanawia mnie jednak czemu on stoi na placu, jest dostępny a wszędzie trzeba czekać min.2-3m-ce ale na podstawową wersję highline bez tych dodatków.
Przy tych felgach Porto jest dodatkowo zawieszenie sportowe, czy nie ma problemu później z częsciami ? Może ktoś wie dokładnie co jest zmienione ?
Re: Czy to dobra oferta dealera?
To jest nowy samochod z zerowym przebiegiem? Jaki rocznik?
Wydaje mi sie ze jest dosc ok.
Wydaje mi sie ze jest dosc ok.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
marrcin pisze:Witam, objeździłem już kilka salonów, wszędzie ceny zbliżone, a u jednego jest golf dostepny od ręki.
Cena za całość 77 150,00
Na to co opisałeś (1.4HL122 + kolor + porto + DCC + telefon + blokada) to wygląda na bardzo fajną.
marrcin pisze:Zastanawia mnie jednak czemu on stoi na placu, jest dostępny a wszędzie trzeba czekać min.2-3m-ce ale na podstawową wersję highline bez tych dodatków.
Czasami dealer zamawia "na wyrost" i jest to najczęściej najlepiej sprzedająca się wersja danego modelu a z tego co słyszałem to 1.4 HL 122km takim właśnie jest. A czemu zamawia "na wyrost" - może przez to ma lepszy rabat lub inne koszta mu się zmniejszają - tego nie wiem
marrcin pisze:Przy tych felgach Porto jest dodatkowo zawieszenie sportowe, czy nie ma problemu później z częsciami ? Może ktoś wie dokładnie co jest zmienione ?
A to zawieszenie sportowe o którym mówisz to chodzi o DCC?
A na koniec taka moja subiektywna rada.
Jeżeli zależy Ci na czasie to to autko o którym piszesz wygląda atrakcyjnie cenowo (pod warunkiem że to nówka i z tym wyposażeniem o którym wspomniałeś). Jeżeli jednak bardziej zależy ci na własnej konfiguracji auta niż na czasie, to musisz zaczekać ale za to na to co Ty sam zamówiłeś i bez zbędnych pierdół za które musisz zapłacić.
My TSI
Re: Witam wszystkich - Tutaj się witamy
marrcin pisze:Witam, jestem na kupnie golfa VI i cały czas myslę co wybrać.
Bierz mojego
Pozdro
Obecnie jest 9% rabatu dla prawników 
- marrcin
- Stały Bywalec
Z wyposażenia którego ja bym nie zamawiał a ma ten to tylko ten telefon jest dodatkowo, całą reszte bym brał.
To nad czym się zastanawiasz? Kupować i jeździć!
- marrcin
- Stały Bywalec
mich pisze:To nad czym się zastanawiasz? Kupować i jeździć!
Nad A3 Sportback jeszcze
Jak masz 100tysi na A3 to się nie zastanawiaj ;]
- marrcin
- Stały Bywalec
Teraz są prawie w tej samej cenie tylko wyposażenie sporo odbiega od Golfa .
W tej samej cenie?
- marrcin
- Stały Bywalec
78 tyś wersja Prime Line z metalikiem, światłami w zderzaku, blokadą skrzyni biegów, podgrzewane lusterka i spryskiwacze.
Taa i z silnikiem 1.2?
To już lepiej mieć golfa 122KM lub 160KM, niż audi które nie jedzie...
sebkoch pisze:To już lepiej mieć golfa 122KM lub 160KM, niż audi które nie jedzie...
Zgadzam się w 100% i jeszcze fotele jak u babci Stasi
Pozdro
- marrcin
- Stały Bywalec
Ostatecznie jeszcze urwałem cenę do 76.500 Highline + bloka skrzyni+ telefon start + felgi 17 Porto.
- lynx07
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI GTI
- Engine: 2.0 TSI 210KM
I jak, samochód już odebrany ?
- tompear
- Administrator
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM
- Localization: Gliwice
Na wyposażeniu powinieneś mieć od razu apteczkę, trójkąt, gaśnicę, podnośnik i jakiś podstawowy zestaw kluczy jakby Ci przyszło odkręcić to i owo, tak przynajmniej ja miałem.
Natomiast dostałem gratis dywaniki gumowe (zresztą zostało to obiecane już przy zamawianiu auta z czego się wywiązali) więc może jeszcze ich na to naciągnąć lub na śruby zabezpieczające koła przed kradzieżą bo szkoda takich pięknych felg
PS Tylne szyby są przyciemnione? Bo tak to wygląda na zdjęciu.
Natomiast dostałem gratis dywaniki gumowe (zresztą zostało to obiecane już przy zamawianiu auta z czego się wywiązali) więc może jeszcze ich na to naciągnąć lub na śruby zabezpieczające koła przed kradzieżą bo szkoda takich pięknych felg
PS Tylne szyby są przyciemnione? Bo tak to wygląda na zdjęciu.
- marrcin
- Stały Bywalec
Tak szyby zaciemnione oryginalnie . Natomiast śruby zabezp. do kół już są w komplecie do tych felg 
A jeśli chodzi o jakąś literaturę to co mają dać , jakieś instrukcję itp.
A jeśli chodzi o jakąś literaturę to co mają dać , jakieś instrukcję itp.
- lynx07
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI GTI
- Engine: 2.0 TSI 210KM
Instrukcja, książka serwisowa (m.in. do ewidencji przeglądów) To super, że już niedługo odbierasz, mam nadzieję, że będzie temat na forum
Ja dostałem gratis dywaniki gumowe i jakieś winko..
-
Witos
- Sympatyk
- Auto: Mk7
- Engine: GTI Performance DSG
- Localization: Warszawa
Ja tam bym sprawdził czy nr VIN sie zgadza we wszystkich miejscach, czy lakier dziewczy, czy felgi w stanie fabrycznym, czy tapicerka nie przyjarana papierosem pana laweciarza, a nie zastanawiałbym sie nad jakaś makulaturą, którą zawsze można odebrać pózniej. Jak kobiety panowie, jak kobiety
Miał być czarny, jest czarny czyli wszystko sie zgadza
)
No ale już pewnie auto oderane.
No ale już pewnie auto oderane.