Ponieważ jestem totalnym świeżakiem w temacie VAG a ostatnio nabyłem Golfa 6, o którym chciałbym jak najwięcej wiedzieć to chciałem skorzystać ze strony https://www.volkswagen.pl/pl/serwis-akc ... check.html
Do podstawowych danych udało mi się dobrać po podaniu VIN. Niestety do odblokowania bardziej szczegółowych danych wymagane jest podanie numeru wariantu i wersji z rubryki D.2 dowodu rejestracyjnego. Niestety u mnie te dane są wykreskowane: "----". Widziałem jakieś zdjęcia od innych golfów 6 w internecie i wszędzie było tak samo: same kreski. Czy ktoś wie, skąd te numery wziąć jeśli nie z DR? A może ta strona nie jest przeznaczona tylko dla nowszych pojazdów?
Pozdrawiam.
Numer wariantu i wersji (D.2)
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
buba2275
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 tdi 110 km
- Localization: mazowieckie
Re: Numer wariantu i wersji (D.2)
I jak kolego dałeś radę? Też próbuje to rozwiązać.
- hoses
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: 1.6 TDI 110KM CXXB
- Localization: mazowieckie
Re: Numer wariantu i wersji (D.2)
Ja zrobiłem tak.
Napisałem e-maila na adres homologacje@vw-group.pl o następującej treści:
Dzień dobry,
Chciałem odblokować dodatkową zawartość na stronie myVolkswagen dla mojego pojazdu. Niestety wymagane dane do odblokowania zawartości nie znajdują się w moim dowodzie rejestracyjnym w polu D.2 oraz nie posiadam świadectwa homologacji mojego pojazdu. Czy mogą mi Państwo jakoś w tym pomóc?
Mój nr VIN:xxxxxxxxxxxxxx
I otrzymałem wszystko co potrzebne
"Dzień dobry,
Dane są następujące:
Typ: AUV
Variante: VACCXXBX0
Version: FM5FM5A4051N7MMON1VL61VR2
Z poważaniem
Volkswagen Group Polska"
Napisałem e-maila na adres homologacje@vw-group.pl o następującej treści:
Dzień dobry,
Chciałem odblokować dodatkową zawartość na stronie myVolkswagen dla mojego pojazdu. Niestety wymagane dane do odblokowania zawartości nie znajdują się w moim dowodzie rejestracyjnym w polu D.2 oraz nie posiadam świadectwa homologacji mojego pojazdu. Czy mogą mi Państwo jakoś w tym pomóc?
Mój nr VIN:xxxxxxxxxxxxxx
I otrzymałem wszystko co potrzebne
"Dzień dobry,
Dane są następujące:
Typ: AUV
Variante: VACCXXBX0
Version: FM5FM5A4051N7MMON1VL61VR2
Z poważaniem
Volkswagen Group Polska"
-
buba2275
- Nowicjusz