Witam
Czy opcja z sugerowanym biegiem jest opcja którą da się włączyć VCDSem, czy jest przeznaczona tylko dla Bluemotion. Ktoś już coś czytał w tym temacie?
Jak włączyć sugerowany bieg
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Re: Sugerowany bieg
Nigdy nie widziałem tej opcji w sterowniku zegarów. Sądzę, że jest to funkcjonalność sterownika silnika w wersji Bluemotion.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
w zegarach i w elektryce nie ma opcji kodowania tej funkcji ani jej wyłączenia.
i tak według mnie jest to zbedny bajer gdzie komputer pokazuje (moim ) zdaniem za wczesnie zmieniac bieg i silnik sie meczy a co za tym idzie dwumas cierpi
-
Lewart_waw
- Gadatliwy
- Auto: Golf R
- Engine: 2.0 TFSI 300 ++
- Localization: Warszawa
Opcja wyświetlanie zmiany biegu jest uzależniona od wersji oprogramowania silnika. We wszystkich nowych VW to jest
-
rabarbar_0
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf6 Variant
- Engine: 1.6TDI CR 105KM
- Localization: slaskie Czeladz
W moim mam ten zbędny bajer. Jak już ktoś wspominał za wcześnie sugeruje. Ponadto, na początku bardziej gapilem się na podpowiadacza niż na drogę. Obecnie w ogóle nie korzystam bo głupoty pokazuje. Szczerze odradzam.
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: B-stok
Lewart_waw pisze:Opcja wyświetlanie zmiany biegu jest uzależniona od wersji oprogramowania silnika. We wszystkich nowych VW to jest
W starych tez moze byc wlasnie po zmianie oprogramowania silnika, ASO mi zmienilo oprogramowanie po wymianie rozrzadu kiedy to po odpaleniu auto nie rowno pracowalo, a z wydechu lecial dym.
wczesniej nie mialem suflera na liczniku, teraz mam.
- qbadm83
- Nieśmiały
- Auto: Golf Mk6
- Engine: CBAB
- Localization: Warszawa
Re: Jak włączyć sugerowany bieg
Cześć, mam silnik CBAB, czy mogę właczyć jakoś sugerowany bieg?
##Pozdrawiam
##qbadm83
##qbadm83
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Engine: FR4T 2.0T
- Localization: Koszalin
Tak, wciskasz pedał sprzegła i wajchą od zmiany biegów wbijasz sugerowany bieg 
qbadm83 pisze:Cześć, mam silnik CBAB, czy mogę właczyć jakoś sugerowany bieg?
marmi pisze:w zegarach i w elektryce nie ma opcji kodowania tej funkcji ani jej wyłączenia.
Cześć, pytanko - czy ktoś wie jak ustawić na wyświetlaczu zegarów żeby pokazywał info. jaki dany bieg jest obecnie na skrzyni DSG? Pokazuje tylko P R N D S.