Aktualizacja oprogramowania sterownika hamulca
Moderator: flo
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 6 znajdują się w dziale MK6
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Gumis6
- Aktywny
- Auto: Vw Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 140
- Localization: Kutno
Aktualizacja oprogramowania sterownika hamulca
Dzwoniłem do serwisu. Podobno jest akcja serwisowa dotycząca aktualizacji oprogramowania sterownika hamulca postojowego:)
-
marcinde
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 140KM
- Localization: mazowieckie
Re: Aktualizacja oprogramowania sterownika hamulca
Zgadza się, do mnie dzwonili z zaproszeniem do aso, ale na razie olałem temat. Zrobię przy okazji, jak będę miał więcej czasu. Nie pali się 
- swietlik
- Stały Bywalec
- Auto: vw golf 7
- Engine: tsi 1.4 122km
- Localization: Bytom
marcinde pisze:Zgadza się, do mnie dzwonili z zaproszeniem do aso, ale na razie olałem temat. Zrobię przy okazji, jak będę miał więcej czasu. Nie pali się
A jakie macie miesiące produkcyjne bo ja mam 2013-12-19.i na razie nikt nie dzwonił.
Zadzwonić to musisz TY do nich 
- swietlik
- Stały Bywalec
kamill pisze:Zadzwonić to musisz TY do nich
Czyli Polska rzeczywistość,w dupie wszyscy wszytko mają dopóki kasy nie dostaną:dupa:

Generalnie jest tak wszędzie, że zadzownią do Ciebie tylko, gdy akcja serwisowa będzie dotyczyć czegoś co może zagrażać życiu, np.: jakieś przewody, dzięki którym może dojść do spięcia i pożaru, ale przy mniej ważnych akcjach nie ma takiej potrzeby.
-
stillahavet
- Nieśmiały
- Engine: 1.4 TSI 140 KM
- Localization: znad morza
Też mi się to jakoś qpy nie trzyma. To znaczy niby skąd właściciel auta ma wiedzieć, że jest jakaś akcja serwisowa, skoro
... a swoją drogą, gdzie w sieci jest informacja na ten temat ?kamill pisze:Generalnie jest tak wszędzie, że zadzownią do Ciebie tylko, gdy akcja serwisowa będzie dotyczyć czegoś co może zagrażać życiu,
Dowiesz się jak przyjedziesz na serwis i wklepią Twoj VIN w komputer.
-
stillahavet
- Nieśmiały
Skoro tak, to "chyba" nie ma się czym przejmować - jeśli nie ma to wpływu na bezpieczeństwo i nikt o tym nie informuje zawczasu, to teoretycznie nawet podczas rutynowego przeglądu można się nawet o jakiejś narzuconej "odgórnie" modyfikacji w ogóle nie dowiedzieć - bo przeca i tak w ramach "akcji serwisowej" taka modyfikacja jest darmowa, i niby po co niepotrzebnie niepokoić klienta, nieprawdaż?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Zgadza się są czasem akcje fabryczne o których w ogóle nie informują tylko przy jakiejś wizycie albo przeglądzie w aso robią co trzeba i tyle nie dają nawet nigdzie wpisu poza bazą że zrobili...
-
stillahavet
- Nieśmiały
- pablop
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf VII
- Engine: 1.2 TSI 105 KM
- Localization: Wielkopolska, Śrem
na stronie http://www.volkswagen.de/de/servicezube ... ionen.html wpiszcie swój VIN, jeżeli wyskoczy Wam:
ID: 45D4
S-Servicemassnahme Golf
to znaczy, że do wgrania macie oprogramowanie hamulca postojowego (EPB), sterownika przednich drzwi i oprogramowanie silnika 1.2/1.4 TSI (wg http://www.motor-talk.de/forum/rueckruf ... 04498.html)
ID: 45D4
S-Servicemassnahme Golf
to znaczy, że do wgrania macie oprogramowanie hamulca postojowego (EPB), sterownika przednich drzwi i oprogramowanie silnika 1.2/1.4 TSI (wg http://www.motor-talk.de/forum/rueckruf ... 04498.html)
- Pablo1979
- Aktywny
- Engine: TSI 122KM
- Localization: Krakow
Mnie wyskoczyło po wpisaniu vinu coś takiego. Czy mógł by ktoś przetłumaczyc jeśli może, z góry dzięki.
Ist von keiner aktion betroffen oder die fahrgestellnummer ist uns nicht bekannt. Bitte uberprufen Sie noch einmal Ihre eingabe oder wenden Sie sich direkt an einen der autorisierten Volkswagen Vertragspartner. Ihr Volkswagen Service Team.
Ist von keiner aktion betroffen oder die fahrgestellnummer ist uns nicht bekannt. Bitte uberprufen Sie noch einmal Ihre eingabe oder wenden Sie sich direkt an einen der autorisierten Volkswagen Vertragspartner. Ihr Volkswagen Service Team.
- swietlik
- Stały Bywalec
Pablo1979 pisze:Mnie wyskoczyło po wpisaniu vinu coś takiego. Czy mógł by ktoś przetłumaczyc jeśli może, z góry dzięki.
Mi pisze to samo z tłumaczenia miałem że nie znają tego samochodu czy coś takiego i trzeba skontaktować się z dilerem.
Jutro jadę dla świętego spokoju podać vin.
- Pablo1979
- Aktywny
Czy to normalne, że nasze numery vin nie wyskakują w bazie VW w Niemczech, przecież tam były produkowane.
- swietlik
- Stały Bywalec
Pablo1979 pisze:Czy to normalne, że nasze numery vin nie wyskakują w bazie VW w Niemczech, przecież tam były produkowane.
No też mnie to bardzo dziwi,może je w Chinach robili w dzisiejszych czasach to norma,oczywiście żarcik
Na pewno w Niemczech bo z vin to wynika.
Ale to i tak bardzo dziwne.
-
stillahavet
- Nieśmiały
Wasz ( niemiecki ) serwis VW informuje, że - albo tego auta nie dotyczy akcja serwisowa, albo został podany zły numer VIN ( ciekawe swoją drogą, dlaczego nie rozpoznają numerów podawanych z PL ???). Gdyby chodziło o zwykłą pomyłkę przy wpisywaniu numeru, to zalecają "ponowne sprawdzenie" - w przeciwnym razie najlepiej skontaktować się ASO VW,
z którą zawierało się umowę. Tyle w takim dość "luźnym" tłumaczeniu. A swoją drogą, to jednak jak ASO jest "cienkie" i nie dają rady, to gdzie szukać ratunku ?
z którą zawierało się umowę. Tyle w takim dość "luźnym" tłumaczeniu. A swoją drogą, to jednak jak ASO jest "cienkie" i nie dają rady, to gdzie szukać ratunku ?
- swietlik
- Stały Bywalec
Pablo1979 pisze:Mnie wyskoczyło po wpisaniu vinu coś takiego. Czy mógł by ktoś przetłumaczyc jeśli może, z góry dzięki.
Przetłumaczone
Dotyczy wszelkich działań lub pojazdu numer identyfikacyjny nie jest znana do nas. Proszę ponownie, Sprawdź swój wkład lub kontakt kontrahentów bezpośrednio do jednego z autoryzowanych Volkswagen. Twój Zespół serwisowy Volkswagen.
-
stillahavet
- Nieśmiały
sorry swietlik, ale takie właśnie koszmarki tłumaczeniowe wychodzą przez tłumaczenie automatem w internecie...
sens tłumaczenia oddałem dość wiernie w poście wyżej - pozdrawiam
sens tłumaczenia oddałem dość wiernie w poście wyżej - pozdrawiam
- swietlik
- Stały Bywalec
Gumis6 pisze:Dzwoniłem do serwisu. Podobno jest akcja serwisowa dotycząca aktualizacji oprogramowania sterownika hamulca postojowego:)
Byłem dzisiaj w serwisie i jest jednak akcja serwisowa oprogramowania sterownika hamulca postojowego, ale mnie to nie dotyczy bo chodzi o trochę starsze miesiące,dzisiaj nawet robili jednego z lipa 2013r.
Czyli na razie
- Pablo1979
- Aktywny
swietlik pisze:Gumis6 pisze:Dzwoniłem do serwisu. Podobno jest akcja serwisowa dotycząca aktualizacji oprogramowania sterownika hamulca postojowego:)
Byłem dzisiaj w serwisie i jest jednak akcja serwisowa oprogramowania sterownika hamulca postojowego, ale mnie to nie dotyczy bo chodzi o trochę starsze miesiące,dzisiaj nawet robili jednego z lipa 2013r.
Czyli na razie![]()
Z którego miesiąca masz autko?
- swietlik
- Stały Bywalec
Pablo1979 pisze:swietlik pisze:Gumis6 pisze:Dzwoniłem do serwisu. Podobno jest akcja serwisowa dotycząca aktualizacji oprogramowania sterownika hamulca postojowego:)
Czyli na razie![]()
Z którego miesiąca masz autko?
Dokładnie - Produkcja 2013-12-19. 21.30.godzina.
-
street
- Sympatyk
- Auto: Golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: SBE
byłem zrobili, dodatkowo jest jeszcze akcja obejmująca wymiane oleju w skrzyni DSG, na którą przy okazji też się załapałem.
- Gumis6
- Aktywny
- Auto: Vw Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 140
- Localization: Kutno
street czy ta aktualizacja coś zmienia w działaniu tego hamulca. i czy oprócz tego jeszcze cos aktualizowali np. oprogramowanie silnika??
-
marcinde
- Sympatyk
- Engine: 1.4 TSI 140KM
- Localization: mazowieckie
Ja dziś byłem w serwisie w celu wgrania tego poprawionego oprogramowania sterownika hamulca.
Żadnych zmian nie zauważyłem. Nadal nie zamierzam używać auto-holda
Żadnych zmian nie zauważyłem. Nadal nie zamierzam używać auto-holda