Usunięcie katalizatora
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.
Pamiętaj:
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- wolfik94
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122 KM
- Localization: Konin
Usunięcie katalizatora
Witam, orientuje się ktoś czy w naszych gofrach jest jakiś czujnik przy katalizatorze? Zastanawiam się nad usunięciem go ale obawiam się, że będzie mi coś mrugać lub ew straci na mocy z powodu usterki.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Katalizator
jest lambda za katalizatorem samo usunięcie kata spowoduje tryb awaryjny, trzeba przeprogramować sterownik silnika...
Po co chcesz usuwać katalizator w tak młodym aucie??
Po co chcesz usuwać katalizator w tak młodym aucie??
- wolfik94
- Nieśmiały
- Engine: 1.4 TSI 122 KM
- Localization: Konin
Z ciekawosci pytam czy można go usunąć
. Słyszałem źe usunięcie doda troszke mocy i ładniejsze brzmienie.
-
spyrek
- Nieśmiały
- Engine: CDBC 2.0 TDI CR
- Localization: slask
Niestety nie wiem co się stanie w przypadku usunięcia katalizatora, ale wiem, że po usunięciu dpf'a komputer nawet się nie zorientował, że go nie ma(przejechałem tylko 15 km). Do pewności wyłączyłem go w kompie żeby się wypalanie nie włączyło.
Katalizatora nie wycinałem, tylko dpf. Brzmienie się troszeczkę poprawia, na wolnych takie ładniejsze gwizdanie słychać
Katalizatora nie wycinałem, tylko dpf. Brzmienie się troszeczkę poprawia, na wolnych takie ładniejsze gwizdanie słychać
Jakbyś nie wyłączył DPF'a w kompie to byś zajechał turbine, kwestia kolejnego wypalania dpf'a.