błąd airbag po wymianie poduszek
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
radekj2
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 2.0 tdi 110km
- Localization: TUREK
błąd airbag po wymianie poduszek
Witam, po wymianie konsoli + poduszek i pasów świeci się kontrolka airbag na pulpicie. Kable połączyłem wszystkie tak jak powinny być, gdzieś podobno jeszcze jest jakiś sensor czy coś takiego tylko nie wiem gdzie go szukać. Może ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie w tej sprawie ? pozdr.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: błąd airbag po wymianie poduszek
Rozumiem że poduszki wywalone były, nie wystarczy zmiana poduszek i pasów... w aucie masz sterownik poduszek w którym po wypadku zapisuje się crash data i albo dajesz do skasowania sterownik (jak lubisz niepewne rozwiązania) lub wymieniasz na nowy, do tego trzeba go potem zaprogramować i skasować błędy...
sterownik jest na konsoli środkowej z samego przodu auta przed skrzynią...
sterownik jest na konsoli środkowej z samego przodu auta przed skrzynią...
- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
Dodam, że w środku auta
przed gałka zmiany biegów przykrecony do podłogi 
-
radekj2
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 2.0 tdi 110km
- Localization: TUREK
Dzięki koledzy, już wiem chyba o co chodzi. pozdrawiam
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
Nie polecam kasowania sensora najlepiej inny ale nie po wypadku. Zawsze lepsza sprawna używka niż naprawiany !
Ostatnio zmieniony 20 sty 2015, 17:14 przez marmi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem błędy
Powód: poprawiłem błędy