Skrzypiące uszczelki
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Tom75ek
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Podlaskie
Skrzypiące uszczelki
Witam. Skrzypiące uszczelki w VW to chyba znane usterki. Kupiłem go z ceramiką nałożoną gdzie sie dało i chyba na uszczelkach również jest. Próbowałem już spirytusem, smarami do uszczelek itp., ale nic to nie dało. Wie ktoś może jak zmyć tą ceramike lub jak się mylę cokolwiek z nimi zrobić?
Mój Golf VI 2.0 GTD - vw-mk6-profil/vw-golf-mk6-2-0-gtd-2009-by-tom75ek-t4178.html
Re: Skrzypiące uszczelki
ceramika na uszczelkach? raczej nie.
- Tom75ek
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Podlaskie
Uszczelki w orginale są bardziej matowe i chyba się brudzą, a te są błyszczące i czyste
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój Golf VI 2.0 GTD - vw-mk6-profil/vw-golf-mk6-2-0-gtd-2009-by-tom75ek-t4178.html
nawet JEŚLI była na nich ceramika, w co wątpię, to spirytus ją ściągnął. Co do problemu skrzypienia, to jeśli zwykły silikon do uszczelek nie pomaga, to możesz dociągnąć drzwi na zawiasach, ale ma to swoje złe skutki dla ich żywotności.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Odciągnąć drzwi na zawiasach bzdura totalna ! Posmaruj uszczelki te z meszkiem płynem do płukania tkanin a problem zniknie zapewniam.
-
arthur7374
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7 variant
- Engine: DADA
- Localization: Bruxelles
Tak jak ryba 113 napisał.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
A tu na dowód tego co piszą chłopaki powyżej - tytuł może mylący ale też chodzi o cudowne właściwości Lenora
mk6-wnetrze/skrzypienie-cykanie-w-slupku-po-stronie-kierowcy-t15.html
mk6-wnetrze/skrzypienie-cykanie-w-slupku-po-stronie-kierowcy-t15.html
My TSI
i u siebie posmarowałem Lenorem
cisza