Witam bardzo serdecznie!
Zakupiłem niedawno golfa 6 gti 2010r z uszkodzonym przodem. Pytanie dotyczy xenonów w tym modelu. Czy w gti to był standard? Rzekomo mój mechanik nie widzi instalacji elektrycznej do spryskiwaczy lamp przednich. Twierdzi, że xenony mogły być dołożone przez użytkownika. Powiem jeszcze, że kupiłem auto ze stanów, ale produkcja to Wolsburg i niby jest to wersja europejska. początek vin wvwed7aj6aw.... Pozdrawiam
czy w golfie 6 gti xenony są fabrycznie montowane?
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Re: czy w golfie 6 gti xenony są fabrycznie montowane?
Xenony, raczej nie są w podstawowym wyposażeniu - zerknij tu -> vw-mk6-profil/golf-vi-2-0-210-km-gti-2010-bialas-by-azssms-t2115.html, chyba że kolega robił downgrade
'Spryski', też mi się wydaje, że były jako dodatek.
'Spryski', też mi się wydaje, że były jako dodatek.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2016, 21:40 przez kakaruto, łącznie zmieniany 1 raz.
My TSI
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
jeśli kolega ma auto na USA to oni nie mają tam zazwyczaj spryskiwaczy, brak takiego obowiązku w przepisach, dodatkowo często nie mają regulacji.
- MiR
- Aktywny
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: WLKP
Najprościej będzie podjechać do ASO i sprawdzić po numerze VIN czy posiadał ori xenon lub też skorzystać z dekoderów numeru VIN w internecie ; ) Ja ostatnio oglądałem ori GTI z USA i był tak biedny, że aż w szoku byłem.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Żaden golf VI nie mial w standardzie xenonów, szczególnie w stanach, sprawdź po vin co było w aucie i po kłopocie...
Spryskiwacze są tez w zwykłych lampach na h7
Wysłane z mojego SM-N910C
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
green pisze:Spryskiwacze są tez w zwykłych lampach na h7
Mak napisał, że w jego aucie nie ma instalacji pod spryski więc info, że do zwykłych lamp są spryski niewiele mu pomoże
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Yyyyyy. Sprawdź na wlepce w aucie albo w książce ?
-
Muchxa
- Niemowa
- Engine: 2.0 TSI CCZB
- Localization: Dolmośląskie
Zmiana fabrycznych skrętnych bi-xenonow na osram LED.
Witam, czy jest możliwa taka modyfikacja? Jak się za nią zabrać? Jak zrobić ten downgrade? Co dokupić?
Szukam kogoś kto wie coś na ten temat lub robił podobna modyfikacje. Jaki jest koszt takiej wymiany?
Szukam kogoś kto wie coś na ten temat lub robił podobna modyfikacje. Jaki jest koszt takiej wymiany?