Wymiana rozrządu w 1.4 80 KM
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Rico87
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 80 KM
- Localization: Poznan
Wymiana rozrządu w 1.4 80 KM
Witam, tak jak w temacie czeka mnie wymiana rozrządu, jestem zielony w temacie motoryzacji dlatego mam nadzieję że mi wybaczcie i pomożecie. Golf mk6 2011 rok 1.4 80 km. Będzie to pierwsza wymiana więc chciałbym wymienić komplet i na dobrych częściach co polecacie?.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: Wymiana rozrządu w 1.4 80 KM
Sugeruje pasek Gates pompa wody jak i rolka ina i wymiana aso koszt 300-350. Odrobinę więcej niż gazowy specjalista a gwarancja na usługę i wpis w książce serwisowej bezcenny
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Wymiana rozrządu w 1.4 80 KM
Jesli już wymiana w aso, a warto bo do tego silnika dostęp jest szybki i łatwy to lepiej wziąść od razu od nich tez komplet rozrządu, przynajmniej pełne 2 lata gwarancji na ich partactwo jest...