Witam.
Golf VI 1.6 TDI 90KM
Od kilu dni szyby wszystkie parują wytrze się i odrazu zachodzą ...
Zauważyłem że po lewej stronie od kierowcy dmucha ciepłem ale jeszcze nie tak mocnym jak kiedyś ale w porównaniu z stroną lewą od pasażera od połowy deski dmucha letnim powietrzem USTAWIONY NAWIEW NA 26 stopni mam CLIMATIC.
I tak wgl jeszcze leci lekkie zimne powietrze na nogi jak od strony kierowcy tak samo od pasażera mimo że jest wyłączone taki lekki pod muszek. Nogi zamarzają normalnie po dłuższej jeżdzie .. .
CO JEST KAMAN ??
Nawiew lewa strona pasaż. ciepło lewa chłodno
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Miki76
- Aktywny
- Auto: VW Tou
- Engine: 1.9TDI
- Localization: Wielkopolska
Re: Nawiew lewa strona pasaż. ciepło lewa chłodno
nie wiem czy ty tam masz silniczki jak w climatroniku jeśli nie to musisz zobaczyć czy regulacja się nie zawiesiła najprościej wymontować schowek pasażera i wszystko będziesz widział wtedy zmieniaj ustawienia i patrz co się dzieje
- v6tdi
- Aktywny
- Auto: GOLF V GOLF VI
- Engine: 1.9 TDI 1.6 TDI
- Localization: Pomorskie
może być ze chłodniczka w nagrzewnicy do wymiany,spotkałem się w zeszłym tygodniu z takim samym objawem 
v6tdi pisze:może być ze chłodniczka w nagrzewnicy do wymiany,spotkałem się w zeszłym tygodniu z takim samym objawem
a pod vcds bendzie jakiś bład czy raczej nie ? bo mam jutro podpiąć go
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
zalezy jaka masz klime...ale generalnie albo zawiesil sie silniczek, albo nagrzewnica pozatykana. Zacznij od silnikow bo to najlatwiej sprawdzic. Nie wyskakuje blad w VCDS
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Przyciśnij AC i obieg zamknięty jednocześnie. AC powinno zacząć miga i wtedy będą się resetować ustawienia klapek. Zobaczjaki będzie po tym efekt
Maciek pisze:Przyciśnij AC i obieg zamknięty jednocześnie. AC powinno zacząć miga i wtedy będą się resetować ustawienia klapek. Zobaczjaki będzie po tym efekt
Ja nie mam CLIMATRONICA tylko manualna na pokrętła
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Dlatego podałem ci sposób resetu climatica a nie climatronika