Gwint z MK5 do MK6

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Classic
Nieśmiały

Gwint z MK5 do MK6

Post autor: Classic »

Witam tak jak w temacie czy przednie amory mają taką samą średnice i czy wszystkie mocowania pasują p&p ? 8-)
Awatar użytkownika
Abes125
Gadatliwy
Auto: VW Golf VI
Engine: 2.0 TDI
Localization: Rumia

Re: Gwint z MK5 do MK6

Post autor: Abes125 »

Też mnie to zastanawia...
Patrząc po numerach części oryginalnych jest niby to samo... Ori z MKV mają pyta w pytę ten sam numer co MKVI a jak jest z Gwintem?

Na Eibach i AP numery już się różnią.... ;/
kamill
VIP
Auto: MK6
Engine: TDI

Re: Odp: Gwint z MK5 do MK6

Post autor: kamill »

W mk6 jest rozna srednica przedniego amortyzatora ja np mam 50mm ale nie jest jasno powiedziane ktore modele maja 55mm.
Awatar użytkownika
Abes125
Gadatliwy
Auto: VW Golf VI
Engine: 2.0 TDI
Localization: Rumia

Post autor: Abes125 »

Aha... no ok, a jeżeli chodzi o mocowanie? Średnicę 55 założę do 50 i odwrotnie?
Chyba nie ma różnicy w montażu i zgodności jednego do drugiego?

Wydaje mi się, że zawieszenie od MKV pasuje do MKVI bez problemu ale jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
kamill
VIP
Auto: MK6
Engine: TDI

Post autor: kamill »

Jesli chodzi o srednice to nie zalozysz jedno do drugiego.
Dalej nie wiem, nie widzialem nigdy zawiasu mk5 na oczy...
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Post autor: marmi »

Zawieszenie z Mk5 pasuje do Mk6 zresztą połowa czesci zawieszenia w Mk6 ma numery 1K0 to dokładnie to samo co w Mk5, w golfie 6 też były dawane dwa typy jak w 5 czyli 50 i 55mm, jeśli fabrycznie jest 50 to trzeba wymienić zwrotnicę na 55mm inaczej się nie da.

Diesel 2.0 w wersji 110Km prawdopodobnie ma 50mm, wszystkie modele z hamulcami przednimi FS III miały mieć 50mm

Na eibachu numery się różnią ponieważ są inne obciążenia sprężyn, dlatego dają inną numerację.
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie i podwozie”