VW Golf 6 2.5 USA

Tematyka związane z zakupem zarówno nowego jak i używanego samochodu.

Moderator: rafaello

Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Chrisb
Nowicjusz
Localization: Lodz

VW Golf 6 2.5 USA

Post autor: Chrisb »

Witam, chciałbym się coś dowiedzieć na temat golfa 6 ( ewentualnie jetta ) z silnikiem 2.5L w benzynie wersja z usa. Wiem że silnik to wolnossący, 5 cylindrowy nadający się do lpg. Czy może ktoś miał lub miał okazję jeździć vw z tym silnikiem i coś więcej mi powiedzieć? Chciałem wersie z manualem ale w PL praktycznie ich nie ma, więc myślę nad sprowadzeniem autka. Są wersie z automatyczną skrzynią, i tu mam problem czy ktoś wie czy te skrzynie to dsg czy to są inne np. tiptronic czy multitronic.
Awatar użytkownika
BogeRYL
Nieśmiały
Auto: VW Golf VI
Engine: 2.0 TDI CR CFFB
Localization: Slask

Re: VW Golf 6 2.5 USA

Post autor: BogeRYL »

Chrisb pisze:Witam, chciałbym się coś dowiedzieć na temat golfa 6 ( ewentualnie jetta ) z silnikiem 2.5L w benzynie wersja z usa. Wiem że silnik to wolnossący, 5 cylindrowy nadający się do lpg. Czy może ktoś miał lub miał okazję jeździć vw z tym silnikiem i coś więcej mi powiedzieć? Chciałem wersie z manualem ale w PL praktycznie ich nie ma, więc myślę nad sprowadzeniem autka. Są wersie z automatyczną skrzynią, i tu mam problem czy ktoś wie czy te skrzynie to dsg czy to są inne np. tiptronic czy multitronic.

Siostra ma ten silnik w golfie V w manualu, ogólnie świetny motor, bardzo dobrze zabiera od dołu, dodatkowo dźwięk jaki wydobywa się spod maski to czysta przyjemność, niema problemu z częściami, rozrząd na łańcuchy (dożywotny), na lpg śmiga i pali aż miło, minusy to manual 5 biegowy, automat bez łopatek i skrzyni dsg.
Kolejne minusy to wyposażenie takiego gulfa, jak to USA czyli typowy GOLAS.
Jeśli potrzebujesz dowiedzieć się coś więcej pisz pw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup samochodu”