Kamera cofania

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Tosiek
Nowicjusz
Auto: VW GOLF 6 GTI
Engine: 2.0 tsi 155kW
Localization: Wieprz

Kamera cofania

Post autor: Tosiek »

Witam. Jestem nowy na tym forum i nie znalazłem takiego tematu. Przechodząc do rzeczy. Jak zdemontować kamerke ze znaczka mam zdjete całe poszycie i nie wiem jak się zabrać do dalszego rozbierania. Co mam rozkręcić żeby wyciągnąć kamerke na zewnątrz?
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator
Auto: VW GOLF VII Highline
Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
Localization: CRY

Re: Kamera cofania

Post autor: BRUNO55 »

Tosiek pisze:Witam. Jestem nowy na tym forum i nie znalazłem takiego tematu. Przechodząc do rzeczy. Jak zdemontować kamerke ze znaczka mam zdjete całe poszycie i nie wiem jak się zabrać do dalszego rozbierania. Co mam rozkręcić żeby wyciągnąć kamerke na zewnątrz?

Odłączyć wtyczki, zdejmujesz wężyk odwadniający, odkręcić trzy nakretki i kamera ze znaczkiem wychodzi
Obrazek.
Obrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Tosiek
Nowicjusz

A ze znaczka jak ją wyciągnąć?
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator

Tosiek pisze:A ze znaczka jak ją wyciągnąć?

Odkręcasz kolejne trzy śrubki które widać na zdjęciu. Widzę że nie masz pojęcia ani zmysłu technicznego więc lepiej będzie jak zrobi Ci to ktoś kumaty. Bez urazy ale to proste jak ..............
Obrazek
Tosiek
Nowicjusz

Auto mam dopiero 2 tygodnie i nie chciał bym nic zepsuć dlatego wolę się dopytać. Dzięki za motywacje teraz to na pewno to zrobie😁
Awatar użytkownika
karol57
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 8 GTI
Engine: DNPA 180kW 245KM
Localization: Gdańsk

Post autor: karol57 »

Brawo Ty. :lokej:
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator

Tosiek pisze:Auto mam dopiero 2 tygodnie i nie chciał bym nic zepsuć dlatego wolę się dopytać. Dzięki za motywacje teraz to na pewno to zrobie😁

Dasz radę . To nie jest nic skomplikowanego. Trzeba tylko trochę dokładności i zapamiętać co gdzie póżniej włożyć.
Obrazek
Tosiek
Nowicjusz

Dzięki za pomoc 😀 mogę powiedzieć że to łatwiejsze było od zdemontowania tapicerki z klapy😁
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”