Koledzy, czy macie jakieś sprawdzone żarówki, którymi można zastąpić fabryczne- chodzi o doświetlanie zakrętów. Te fabryczne są mocno żółte, i beznadziejnie wyglądają gdy świecą razem z ksenonami...Moze jakieś ledy czy coś podobnego??
Pozdrawiam
Doświetlanie zakrętów- zmiana barwy światła
Moderator: flo
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
- Auto: golf VII 1.4 tsi
- Engine: CZCA
- Localization: Poznan
Doświetlanie zakrętów- zmiana barwy światła
diesel podstawą, turbo zabawą...
-
marekmm
- Nieśmiały
- Auto: Golf Variant MK7.5
- Engine: 1.4TSI 125KM
- Localization: Piaseczno
Re: Doświetlanie zakrętów- zmiana barwy światła
Jeśli masz lampy TOP i doświetlanie w nich a nie z halogenu to musisz szukać mocnych led w których jest zdejmowane pasywne chłodzenie. Można takie kupić, nie chcę reklamować sklepu w którym kupowałem, napisz na priv to ci powiem. Chodzi o to ze nie mogą z mocowania wystawać więcej niż 3 cm bo się dekielek nie zamknie. Miałem takie H7 100W które świeciły tak mocno na boki jak ksenony do przodu. Teraz mam golfa MK7.5, tam w oryginale są na doświetleniu ledy ale niestety świecą 2 razy słabiej niż te o których piszę.
- kuba_666
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CHGA 1.6 Bifuel
- Localization: INOWROCŁAW
Re: Doświetlanie zakrętów- zmiana barwy światła
Ja do swojego MK6 wsadziłem HB4 firmy Powertec serii Xenon Blue.
Światło jest białe, lekko wpadające w niebieski.
Z tej firmy dostaniesz też H11 do Twojego MK7, za 25zł para i nic nie trzeba mierzyć czy przerabiać.
Światło jest białe, lekko wpadające w niebieski.
Z tej firmy dostaniesz też H11 do Twojego MK7, za 25zł para i nic nie trzeba mierzyć czy przerabiać.