Spłata kredytu 50/50
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Donia
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4
- Localization: warminskomazurskie
Spłata kredytu 50/50
Kupiłam mojego golfa prawie rok temu w kredycie 50/50. Czy ktoś z Was wie może, czy teraz po roku dostanę jakieś pismo z banku (przypominające o zaplacie). Czy po prostu sama z siebie muszę im tą kwotę zapłacić?
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Re: mam takie pytanie
Donia pisze:Kupiłam mojego golfa prawie rok temu w kredycie 50/50. Czy ktoś z Was wie może, czy teraz po roku dostanę jakieś pismo z banku (przypominające o zaplacie). Czy po prostu sama z siebie muszę im tą kwotę zapłacić?
Byłem w takiej samej sytuacji (czerwiec 2012). Żadnego przypomnienia z VW Banku nie było. Po prostu trochę przed upływem roku przelałem wymaganą kwotę na konto podane w umowie/załączniku.
Po kilku dniach przyszło (listem poleconym) potwierdzenie spłaty kredytu.
Aha, warto pamiętać, że druga rata jest trochę wyższa, bo płaci się jeszcze za ubezpieczenie - tak więc nie jest to de facto 50/50.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 21:04 przez jmf, łącznie zmieniany 1 raz.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Re: Spłata kredytu 50/50
W moim przypadku, analogicznie jak u jmf - żadnego przypomnienia. Sam wpłaciłem ustalona kwotę przed końcem umowy na wskazany w umowie numer konta i o ile mnie pamięć nie myli to w moim przypadku 2 rata było równa pierwszej - nic więcej (ubezpieczenie) nie musiałem dopłacać - przy czym ja miałem warunki z 2011r.
O ile mnie pamięć nie myli to po kilku dniach dostałem kartę pojazdu wraz z potwierdzeniem spłaty, bo chyba musiałem ją wysłać do banku (zostawić u dealera) w dniu zakupu samochodu.
Najlepiej zadzwoń na numer z umowy i dopytaj szczegółów, bo ja spłacając wcześniej niż wynikało to z terminu spłaty miałem poinformować bank o tym fakcie telefonicznie.
O ile mnie pamięć nie myli to po kilku dniach dostałem kartę pojazdu wraz z potwierdzeniem spłaty, bo chyba musiałem ją wysłać do banku (zostawić u dealera) w dniu zakupu samochodu.
Najlepiej zadzwoń na numer z umowy i dopytaj szczegółów, bo ja spłacając wcześniej niż wynikało to z terminu spłaty miałem poinformować bank o tym fakcie telefonicznie.
My TSI
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Re: Spłata kredytu 50/50
Widać, że poluzowano "zabezpieczenia" - w zeszłym roku nie zabierano już karty pojazdu.