Golf 7 - kalibrowanie czujnika zmierzchu
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- Shreq
- Sympatyk
- Auto: Golf 7 Variant
- Engine: 1.4 TSI 150 CZDA
- Localization: Krosno
Golf 7 - kalibrowanie czujnika zmierzchu
Witam, czy ktoś z Was zmniejszał czułość czujnika zmierzchu w Golfie 7? Wydaje mi się, że trochę za szybko włącza światła. Chciałbym trochę zmniejszyć jego czułość. Znalazłem taki temat w internecie https://forums.ross-tech.com/showthread ... 5-Q5/page2, ale nie chciałbym czekać popsuć.
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: Golf 7 - kalibrowanie czujnika zmierzchu
Na wyświetlaczu w menu car ustawienia powinieneś możliwość zmiany "czułości" zadziałania czujnika zmierzchu.
Są 3 opcje jak dobrze pamiętam: późno, normalnie i wcześnie.
Są 3 opcje jak dobrze pamiętam: późno, normalnie i wcześnie.
- Shreq
- Sympatyk
- Auto: Golf 7 Variant
- Engine: 1.4 TSI 150 CZDA
- Localization: Krosno
Re: Golf 7 - kalibrowanie czujnika zmierzchu
To mam ustawione. Chodzilo mi o kodowanie w VCDS.