Witam
Mam problem mianowicie po połączeniu telefonu do radia przez bluetooth nie wyświetla się dany utwór. Problem leży po stronie radia czy modułu. Jeżeli modułu to na jaki zmienić ?
Drugie pytanie brzmi czy jakbym zmienił radio RNS310 np na RNS315 moduł zostanie obecny co mam i czy ta zmiana coś da co do mojego problemu ?
RNS310 nie wyświetla się dany utwór na wyświetlaczu.
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Diesel
- Aktywny
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 2.0 TDI CFFB+ 129kW
- Localization: Legnica
Re: RNS310 nie wyświetla się dany utwór na wyświetlaczu.
Cześć,
RNS310 nie ma obsługi wyświetlania utworu po podłączeniu Bluetooth Audio. Bez względu na to, jaki moduł posiadasz. Sam przerabiałem ten temat
Jeżeli zależy Ci na tej informacji, to pozostaje tylko zmiana na RNS/RCD510 lub RNS315. Przy RNS315 nie potrzebujesz modułu pod siedzeniem pasażera, ale tylko pod warunkiem, że nowa radio-nawigacja będzie miała aktywny Bluetooth.
RNS310 nie ma obsługi wyświetlania utworu po podłączeniu Bluetooth Audio. Bez względu na to, jaki moduł posiadasz. Sam przerabiałem ten temat
Jeżeli zależy Ci na tej informacji, to pozostaje tylko zmiana na RNS/RCD510 lub RNS315. Przy RNS315 nie potrzebujesz modułu pod siedzeniem pasażera, ale tylko pod warunkiem, że nowa radio-nawigacja będzie miała aktywny Bluetooth.
-
ufolsky
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6 Variant
- Engine: 2.0 TDI CFHC
- Localization: Poznań
Re: RNS310 nie wyświetla się dany utwór na wyświetlaczu.
cześć, odświeżam trochę temat. Mnie też dopadł ten problem - brak wyświetlania utworu i sterowania jego zmianą przez bluetooth. Radio to RNS-310, moduł 3C8 035 730B (dołożony niedawno, oryginalny wyciągnięty z auta zanim je kupiłem. Tu moje pytania:
- czy w RNS 315 z zewnętrznym modułem BT będzie działać to sterowanie ? czy tylko rns315 z wbudowanym bt ?
- na nawigacji mi nie zależy więc rozważyłbym nawet rcd510 - czy tu też były wersje z wbudowanym/zewnętrznym modułem BT ? czy będzie działać sterowanie?
- podobnie rns510 - czy były obie wersje ? Zasadniczo zależy mi na sterowaniu z kierownicy niż wyświetlaniu tytułów, ale podejrzewam że jedno idzie w parze z drugim. Zadałem dużo pytań ale sami rozumiecie że niuansów jest sporo a nie chciałbym kolejny raz przestrzelić w temacie.
EDIT lipiec 2022:
Zdecydowałem się na zakup RNS-315 z wbudowanym BT i wszystko działa jak chciałem. Trzeba było przepiąć okablowanie od mikrofonu - opisane kilka wątków wyżej
- czy w RNS 315 z zewnętrznym modułem BT będzie działać to sterowanie ? czy tylko rns315 z wbudowanym bt ?
- na nawigacji mi nie zależy więc rozważyłbym nawet rcd510 - czy tu też były wersje z wbudowanym/zewnętrznym modułem BT ? czy będzie działać sterowanie?
- podobnie rns510 - czy były obie wersje ? Zasadniczo zależy mi na sterowaniu z kierownicy niż wyświetlaniu tytułów, ale podejrzewam że jedno idzie w parze z drugim. Zadałem dużo pytań ale sami rozumiecie że niuansów jest sporo a nie chciałbym kolejny raz przestrzelić w temacie.
EDIT lipiec 2022:
Zdecydowałem się na zakup RNS-315 z wbudowanym BT i wszystko działa jak chciałem. Trzeba było przepiąć okablowanie od mikrofonu - opisane kilka wątków wyżej