Witam.
Mam zderzak od wersji R-line. Posiada on wcięcie na środku. Zderzaki GTI mają w tym miejscu cienką listwę wypełniającą tę szczelinę. Czy do R-line-a też można dołożyć takie coś ?
Dokładka do zderzaka przód R-line
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- kuba_666
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CHGA 1.6 Bifuel
- Localization: INOWROCŁAW
Re: Dokładka do zderzaka przód R-line
Znalazłem na alliexpress takie cuda:
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... t+splitter
ale 3-częściowy tani kawałek plastiku za 200/350zł + który chrupnie przy pierwszym kontakcie z krawężnikiem to kiepski pomysł...
Do tego jak dokleję gumową dokładkę, to będzie pług
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... t+splitter
ale 3-częściowy tani kawałek plastiku za 200/350zł + który chrupnie przy pierwszym kontakcie z krawężnikiem to kiepski pomysł...
Do tego jak dokleję gumową dokładkę, to będzie pług
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
Większość części z linka to dokładki do Golfa R, weź pod uwagę że dokładka do zderzaka R nie będzie pasowała do R-Line. SRS-Tec oferuje taki splitter do R-Line: https://srs-tec.de/produkt/frontschwert ... vw-golf-6/
- kuba_666
- Nieśmiały
Tego się nie spodziewałem - liczyłem na to, że R-line to po prostu pakiet plastików z bogatszej wersji... Dzięki.
Widziałem tę dokładkę, ale cena przeraża za tak mały element.
Są jeszcze gotowce na całą szerokość zderzaka:
https://www.amazon.de/-/en/spoiler-2800 ... B07N6HMG1W
i z Maxton Design.
To niestety są nadal drogie części, a mi zależało na czymś, co tylko wypełni lukę, między tymi "balonami" po bokach zderzaka, żeby móc przyczepić gumową listewkę.
Widziałem tę dokładkę, ale cena przeraża za tak mały element.
Są jeszcze gotowce na całą szerokość zderzaka:
https://www.amazon.de/-/en/spoiler-2800 ... B07N6HMG1W
i z Maxton Design.
To niestety są nadal drogie części, a mi zależało na czymś, co tylko wypełni lukę, między tymi "balonami" po bokach zderzaka, żeby móc przyczepić gumową listewkę.
- Bansuj
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6 + Leon 5F
- Engine: CAXA 122 + DACA 131
- Localization: Brunszwik
Dokładki mają to do siebie że są drogie i łatwo się łamią 😁😅 Gumę w stylu EZ-Lip myślę że nałożyłbyś mimo to, bo dobrze dopasowuje się do kształtu zderzaka
- kuba_666
- Nieśmiały
Myślałem, żeby założyć dokładkę z Leona Cupry - jest zrobiona z dość elastycznego plastiku no i nie ma lakieru, więc potencjalne zderzenia przyjmuje gładko i bez pękania, ale wszystko skończyło się na tej wpomnianej szparze z R-line. Tamta dokładka ma 2 zęby po środku, które wisiałyby w powietrzu :/
Gumę już mam, ale nie układa się jak powinna... na bokach jest ok, ale po środku zderzak nie jest równolegle do ziemi, tylko się podwija do góry.
Przymierzałem gumę i o ile po bokach jest ładny skos w dół, to na środku guma idzie równolegle do ziemi
Golf dostanie jeszcze Eibach-y Pro-Kit -30, to może wtedy się przełamię i ta guma będzie lepiej wyglądać. Na tą chwilę jest koza i guma mi się nie podoba
Gumę już mam, ale nie układa się jak powinna... na bokach jest ok, ale po środku zderzak nie jest równolegle do ziemi, tylko się podwija do góry.
Przymierzałem gumę i o ile po bokach jest ładny skos w dół, to na środku guma idzie równolegle do ziemi
Golf dostanie jeszcze Eibach-y Pro-Kit -30, to może wtedy się przełamię i ta guma będzie lepiej wyglądać. Na tą chwilę jest koza i guma mi się nie podoba