Witam od jakiegoś czasu zaczęły mi wyskakiwać te błędy znikają po 10 km jazdy lub po ponownym odpaleniu auta,nie podpinałem jeszcze vcds bo wyskakiwało 2 razy w miesiącu i zlewałem temat ale zaczęło coraz częściej wyskakiwać ktoś może się spotkał z czymś takim ?Dziwi mnie ta poduszka bo myślałem że to będzie czujnik abs/esp ale skąd ta poduszka
(żarówka jest po prostu spalona stąd ten błąd)
ABS/ESP/Układ kierowniczy poduszka...
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ABS/ESP/Układ kierowniczy poduszka...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
piotrcyrek
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 CBAB
- Engine: 2.0 TDI 103 kW
- Localization: Czestochowa
Re: ABS/ESP/Układ kierowniczy poduszka...
Stawiam na akumulator.
Ponawiam post wymiana aku pomogła na pół roku +/- teraz zaczął od nowa świrować jakieś pomysły ?
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
KornelMK6 pisze:Ponawiam post wymiana aku pomogła na pół roku +/- teraz zaczął od nowa świrować jakieś pomysły ?
pewnie magiel i/lub abs , skoro akku dobre
Tak ale wtedy by pewnie cały czas się świeciło a to zapale kiedy chce po 1km gaśnie wszystko i czemu poduszkę wywala,ja obstawiam coś z elektroniką ale nie mogę dojść co pół roku spokoju było spróbuje podładować aku
2/3 dni spokoju i na nowo po naładowaniu prostownikiem