Jak sprawdzić jaki się ma sterownik PDC
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
MaD83MaXX
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM CAXA
- Localization: Tychy
Jak sprawdzić jaki się ma sterownik PDC
Witam, czy jest ktoś w stanie określić jaki sterownik PDC mam zamontowany w moim Golfie bez demontażu podszybia i wyjmowania tego sterownika? Może da się to jakoś po nr VIN określić?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, 11:35 przez MaD83MaXX, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: Golf 6 TSI 122KM 2009r. PDC
Podłącz komputer z programem VCDS i wszystko sprawdzisz. Aso po numerze VIN także jest w stanie sprawdzić.
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Re: Jak sprawdzić jaki się ma sterownik PDC
w ASO po VIN nie dojdziesz do końca, bo w ASO podadzą najnowszy odpowiednik jeśli był zamiany sterownik w między czasie. VCDSem najszybciej odczytać jaki teraz siedzi.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Zapomniałem Ci powiedzieć jaki masz jak byłeś, jak co otwórz pokrywkę na podszybiu i spisz numer z obecnego.
-
MaD83MaXX
- Nieśmiały
Ja też się zorientowałem dopiero kilka dni po wizycie u Ciebie że mogłem to wtedy mieć już spisane. Raczej został mi demontaż podszybia i otwarcie magicznego schowka na sterownik.
-
MaD83MaXX
- Nieśmiały
Dzisiaj wymieniłem sterownik PDC w moim Golfie i mam pytanie. Czy ten sterownik trzeba jakoś zaadoptować przez VCDS bo po podłączeniu objawy są takie same czyli piszczenie ciągłe przy pierwszym razie wrzuconym wstecznym?
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
MaD83MaXX pisze:Dzisiaj wymieniłem sterownik PDC w moim Golfie i mam pytanie. Czy ten sterownik trzeba jakoś zaadoptować przez VCDS bo po podłączeniu objawy są takie same czyli piszczenie ciągłe przy pierwszym razie wrzuconym wstecznym?
Zabrałeś się za robotę że tak powiem od
strony Nowy trzeba kodować, dlatego zaczyna się od diagnostyki bo w 99% przypadków siada czujnik /. wiązka
-
MaD83MaXX
- Nieśmiały
Miałem podpięty VCDS wcześniej przez marmi i jest błąd EEPROMu i najprawdopodobniej padł sterownik więc kupiłem nowy. Jeżeli mam zrobić diagnostykę to proszę o informacje kto i gdzie w okolicach śląska mógłby mi pomóc?