Opis potrzebnych części do modernizacji ( z biegiem czasu i wiedzy post pedzie aktualizowany)
1.Dyferencjał tylnej osi
- ZSB 0BR 525010 B
2.Wał napedowy
- 1K0 521 101 P
Moderator: BRUNO55
barthez pisze:To ja odpowiem że generalnie nie ma możliwości przeróbki.
A gdyby ktos sie bardzo uparł to do wymiany min:
sprzęgło
komputer
elektryka
wydech
czesciowo plyta podłogowa
skrzynia biegow - zmiana przelożeń
częściowo elementy zawieszenia
dodac do tego haldex, założyć skalibrować no to koszt jak sadzę koło 60 tys swobodnie.
barthez pisze:skad róznica pojemności bagaznika miedzy r a zwykłym. 350 l do 270 ?
barthez pisze:Czyli jednak trzeba przerabiac płytę podłogową??
Dalej jestem zdania że to akurat bardziej można zepsuć niz zrobić.
barthez pisze:No właśnie. Jak się ma wystarczającą liczbe gotówki to można kupic samochód z napedem 4x4 a nie robić za przeproszeniem rzeźbienie w g...
Dla mnie problem polega na tym ze nigdy nie wiadomo co z tego w finalnym efekcie wyjdzie. Bo to nie jest wstawienie nowego audio, czy nawet gazu (brrrrr) tylko rozbebeszenie całego samochodo - silnik, karoseria, elektryka. A nigdy nie ma pewnosci ze to zadziala.
Ale jak juz pisalem przy innej okazji, kto bogatemu zabroni?
barthez pisze:Nie chodzi o passe tylko o bezpieczeństwo. Nigdy nie masz pewnosci czy te używki nie są w jakis sposob uszkodzone, czego bez badan mechanoskopijnych (trudny wyraz) albo mechanoskopowych (jeszcze trudniejszy) nie sprawdzisz.
Nie chcialbys chyba zeby jakis koles przed Tobą sie rozlecial bo zastosowal "prawie nowe" czesci.
To jak dla mnie skaldanie samochodu po wypadku z czesci kilku innych, ale Polak potrafi.
Akurat fabryka Ci na bezpieczenstwo gwarancje daje (a wymiana hamulców to jednak nie robienie z oski 4x4).
Jak z nowych czesci to ok. Moze ktos probowac.
Ale jak juz powiedzialem kto bogatemu zabroni.
barthez pisze:
Z jak cos zbudujesz z klockow lego to tym nie pojedziesz 200 km/h
Chcesz stać Cie to przerabiaj tylko tak zeby sie nie rozleciec przede mna na autostradzie