Uszczelka podszybia w szybie czołowej
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: 1.6 MPI CHGA 102KM
Uszczelka podszybia w szybie czołowej
Cześć. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie jak wygląda u Was uszczelka w szybie czołowej przy podszybiu? Przelewa mi się tamtędy woda na komputer a z niego do kratki wlotu powietrza i nastepnie do kabiny
Obstawiam że uszczelka jest inna u mnie (szyba była wymieniana) + drugie pytanie czy taką uszczelkę można sobie ewentualnie kupić i wymienić?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Uszczelka podszybia w szybie czołowej
Uszczelka jest tylko jako dodatek, szyba jest wklejana więc jesli przez nią się leje to jest źle wklejona...
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
Leje się między szybą a podszybiem pod maską. Tutaj na zdjęciu podszybie zaznaczone na czerwono. I właśnie pomiędzy szybą a podszybiem przecieka :/ Nie wiem czy ta uszczelka łącząca szybę z podszybiem jest prawidłowa.

-
greg
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI OCTAVIA
- Engine: CAYC 1.5 DADA
- Localization: Tychy
dobrze masz wsadzone podszybie w uszczelkę? pod podszybiem czysto nie masz zatkanych kanałów odpływowych wody?
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
Nie jest dobrze bo skoro cieknie to wiadomo że źle
Byłem z tym u fachowca od szyb i powiedział że ktoś przyoszczędził na szybie i kupił chińską z kiepską uszczelką (nie pozwala na poprawne zamontowanie podszybia). Czyli problem zlokalizowany. Pytanie czy można tą uszczelkę wymienić na inną i jeśli tak to czy można oryginalną kupić osobno bez szyby?
-
greg
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI OCTAVIA
- Engine: CAYC 1.5 DADA
- Localization: Tychy
jak dla mnie szyba do wymiany 
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
W/g mnie też twierdzę że należy wymienić szybę która będzie posiadała prawidłową uszczelkę. Koszt wymiany ok 460 zł.- wymieniałem u siebie w firmie w Ciechanowie i jest wszystko OK..
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Chińskie szyby mają to do siebie że słabo pasuja do auta i często są krzywe, więc co się potem dziwić takim efektom, lepiej wymień szybę na cywilizowany produkt...
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Lublin
Nie tylko w chińskich rączkach problem... kiedyś miałem golfa 5, kazdy mały deszcz kończył sie tym, ze pod nogami kierowcy pod wycieraczka zbierała sie kałuża wody :/
Nasze ASO zrobiło 1000 prób i 1000000 testów i nie doszli do tego w jaki sposób woda sie tam dostaje. Okazało sie, ze wcześniejszy właściciel wymieniał w Holandii w ASO szybę czołową po zderzeniu z ptakiem... ( co ciekawe w systemie o tym info nie było, jedynie ślad w jednej z faktur za naprawy). W każdym razie tak mu szybę wymienili, ze to kompletnie spierdol%#$ili, a u nas majster przekleil szybę, skasował mnie na 80zl i problem z głowy
Nasze ASO zrobiło 1000 prób i 1000000 testów i nie doszli do tego w jaki sposób woda sie tam dostaje. Okazało sie, ze wcześniejszy właściciel wymieniał w Holandii w ASO szybę czołową po zderzeniu z ptakiem... ( co ciekawe w systemie o tym info nie było, jedynie ślad w jednej z faktur za naprawy). W każdym razie tak mu szybę wymienili, ze to kompletnie spierdol%#$ili, a u nas majster przekleil szybę, skasował mnie na 80zl i problem z głowy
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
Możecie pokazać jak u Was wygląda dolna uszczelka na szybie czołowej i czy po założeniu podszybia uszczelka Wam zachodzi na podszybie czy jest mniej więcej na tym samym poziomie?
Woda cieknie na komputer, a komputer jest pochylony tyłem w dół i z niego cieknie do kratki wlotu powietrza
Woda cieknie na komputer, a komputer jest pochylony tyłem w dół i z niego cieknie do kratki wlotu powietrza