matys641991 pisze:Yox co kryje się pod tym kodowaniem BCM?
... kodowanie sterowniaka 09.Central electric... skopopiuj i wklej tutaj lub fragment autoscanu z w/w sterownika
:D a jak skręcisz sterem w lewo to .......BaRt pisze:Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam. Jestem nowy na forum a od zeszłego tygodnia stałem się posiadaczem VW GOLFA 6![]()
Mam pytanie do was koledzy w sprawie oświetlenia . Mój problem wygląda następująco : podczas załączania świateł drogowych (ręcznie przełącznikiem po lewej stronie kierownicy ) zauważyłem ze zaświeca się jedno światło przeciwmgielne z prawej strony . Czy ktoś z was miał taki problem ? Jak to wyłączyć lub co trzeba zrobić ? A może tylko wizyta u elektryka ???
Proszę o podpowiedz czy da rade samemu to zrobić.
Pozdrawiam.
BaRt pisze:witam nie wiem czy to pytanie do mnie z kołami?
Taki sam jak przeczytanie instrukcji obsługi przez kierowcę.BaRt pisze:jeżeli to pytanie z tymi kołami do mnie szczerze ale nie wiem czy w tym momencie koła były na wprost . Po prostu na parkingu zauważyłem w odbiciu od witryny sklepowej że jedno światło przeciwmgielne świeci a drugie nie a nie powinno żadne . Po załączeniu na światła przeciwmgielne oba świecą normalnie .
-- 26 cze 2018, 18:24 --
Jaki wpływ maja koła na oświetlenie ?
Jest temat o instrukcji obsługi. Twój temat to nie usterka a prawidłowe działanie statycznego doświetlaniem zakrętówBaRt pisze:Tak wiem że instrukcja obsługi to podstawa ale niestety posiadam tylko w języku niemieckim i nic mi nie pomoże. Wiec szukam porady u was koledzy .

BRUNO55 pisze:W niektórych licznikach nie można uruchomić kontrolki DRL. Pisano już na ten temat na forum ale nikt nie zna przyczyny. Może ktoś co zajmuje się licznikami to ogarnie po edycji epromu licznika. W Szczecinie jest ktoś taki z forum.