Witam,
Jakieś 2 miesiące temu kupiłem Golfa GTD z radiem RCD 510, samochód jest z 2011. Radio obsługuje Bluetooth A2DP, więc można słuchać muzyki z telefonu i jednocześnie na wyświetlaczu widać nazwy utworów, a także można przełączać i zatrzymywać utwory z poziomu radia i kierownicy. Od niedawna zauważyłem, że w większości przypadków po połączeniu z telefonem radio wyświetla tylko informację "BT Audio", w miejscu gdzie wcześniej były tytuły utworów i nie można z poziomu radia zmieniać utworów. Zdarza się też, że działa wszystko ok, nie ma na to reguły. Miał ktoś coś podobnego?
Pozdrawiam,
Rafał
Problem RCD 510 Bluetooth A2DP
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Szlugi
- Nowicjusz
- Auto: Golf VI GTD
- Engine: CFGB
- Localization: Pleszew
Re: Problem RCD 510 Bluetooth A2DP
A mógłbyś podać nr modułu bt? (Ten pod siedzeniem pasażera)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Reavii
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Jastrzębie-Zdrój
5K0 035 730 D
-
Michalgtd
- Nieśmiały
- Auto: Vw Golf GTD
- Localization: Stalowa Wola
Mi od samego początku w Golfie po podłączeniu telefonu z BT pojawia się informacja "Bluetooth Audio" myślałem, że to normalne i tak ma być.
-
Reavii
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Localization: Jastrzębie-Zdrój
Michalgtd pisze:Mi od samego początku w Golfie po podłączeniu telefonu z BT pojawia się informacja "Bluetooth Audio" myślałem, że to normalne i tak ma być.
Jest możliwe, że posiadasz moduł, który nie obsługuje A2DP lub w ustawieniach radia masz wyłączone wyświetlanie informacji o odtwarzanym utworze.
Cały czas zastanawia mnie to czemu u mnie raz działa, a raz nie. Sprawdzałem na innym telefonie i to samo. Korzystam z Androida.