Witam,
Na początek link do filmiku na którym słychać ten dźwięk:
https://youtu.be/WaxsHQ5A-kg
U mnie jest ten sam problem i dodam, że mam skrzynię manualną 5 biegów bez dwumasy. Problemem z całą pewnością nie jest skrzynią biegów. Mam nadzieję, że ktoś już znalazł rozwiązanie tego problemu.
Pozdrawiam.
Niepokojące dźwięki !!!
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
dave111
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 2.0 TDI 110 KM
- Localization: W-Wa/NS
Re: Niepokojące dźwięki !!!
Sprawdż sprzęgiełko od alternatora + ewentualnie wymiana całego paska, przynajmniej u mnie tak podobny problem został rozwiązany.
@dave1111 czy te dźwięki było słychać również na luzie albo na biegu bez "gazu" ?
-- 03 sty 2019, 11:39 --
Dodam że bardzo jest te stuki słychać przy obrotach 1500 na 4 i 5 biegu a jeszcze bardziej na 5 biegu przy mocniejszym przyspieszaniu.
-- 03 sty 2019, 11:39 --
Dodam że bardzo jest te stuki słychać przy obrotach 1500 na 4 i 5 biegu a jeszcze bardziej na 5 biegu przy mocniejszym przyspieszaniu.
W sobotę postaram się nagrać filmik i dodać link na forum.
Link do filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=yxcAux_LCEQ