Komfortowe otwieranie/zamykanie szyb

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
sebkoch
Stały Bywalec

Komfortowe otwieranie/zamykanie szyb

Post autor: sebkoch »

Dzisiaj zauważyłem, że przestało mi działać całkowite zamykanie lub otwieranie szyb poprzez pociągnięcie lub wciśnięcie przycisku do końca. Otwieranie i zamykanie działa ale nie opuszczają się i nie zamykają same do końca tylko trzeba trzymać przycisk cały czas. Problem tylko z szybami w drzwiach przednich. Tylne działają tak jak powinny. Nie mam żadnego błędu w VCDS...

Ktoś się z tym już spotkał? :|
Awatar użytkownika
arturro
Gadatliwy
Auto: Golf 6
Engine: 1.4 TSI
Localization: B-stok

Re: Komfortowe otwieranie/zamykanie szyb

Post autor: arturro »

nie wiem jak wyglada sprawa w VW ale kiedys mialem Mitsubishi Carisma i w tym aucie gdy byla podobna sytuacja nalezalo "nauczyc" szyby tj. przytrzymujac przycisk w dol otworzyc szyby, przytrzymac chwile, nastepnie trzymajac przycisk w gore zamknac szyby i rowniez przytrzymac chwile.
po takiej operacji tryb auto znowu dzialal.
sproboj, moze w golfie jest podobnie i zadziala.
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Post autor: marmi »

Jest podobnie ale to np trzeba zrobić po odłączeniu akumulatora, chyba że u ciebie przypadkiem się rozkodowało....
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
aber
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.2 TSI 105KM CBZB

Post autor: aber »

1. Naciśnij oba przyciski jednocześnie i przytrzymaj, aż szyby całkowicie się otworzą
2. Podnieś oba przyciski do końca i poczekaj, aż szyby się zamkną
3. Jak szyby się zamkną nie puszczaj przycisków jeszcze przez 3; 4 sekundy
powinny działać, jeżeli nie, to powtórz procedurę, ale po punkcie 2. puść przyciski na chwilę i ponownie podnieś do końca na 3;4 sekundy.
jan
Sympatyk
Auto: VW 6 plus
Engine: CBDC 2.0 tdi 110 km
Localization: Zywiec

Post autor: jan »

Witam ,u mnie zdarza sie czasem tak ze jak zamknę auto pilotem to po jakimś czasie szyby się otworzą do polowy ,macie może pomysł jak to naprawić
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”